Ειδήσεις

Συγκίνηση για τους νέους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

150 νέοι εθελοντές, άρτια εκπαιδευμένοι, έτοιμοι να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και σε κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη έδωσαν όρκο τιμής και προάσπισης των ιδανικών που υπηρετεί ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος προσφέρει τη στήριξη του με διακριτικότητα και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

49 εθελοντές προστέθηκαν στο δυναμικό του τομέα της νοσηλευτικής, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο προσφέροντας υπηρεσίες σε νοσοκομεία και ιδρύματα.

Την πολύμηνη εκπαίδευση τους ολοκλήρωσαν και 86 Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες οι οποίοι θα αιμοδοτήσουν τις εθελοντικές ομάδες του Ερυθρού Σταυρού οι οποίες συνδράμουν τις αρχές σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ συμβάλουν και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε εκδηλώσεις και μεγάλες διοργανώσεις.

Διακρίσεις απονεμήθηκαν σε εθελοντές που ολοκλήρωσαν τη μετεκπαίδευση τους, όσο και τον πρώτα αρχηγό του Παρατήματος του Ερυθρού Σταυρού στο Ηράκλειο, που συμπληρώνει 20 χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Τις στιγμές συγκίνησης για τους νέους και τους παλαιούς εθελοντές του σώματος, μοιράστηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που έδωσαν το παρών το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων εθελοντών νοσηλευτικής και διασωστών του παραρτήματος Ηρακλείου του Ερυθρού Σταυρού.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια