Ειδήσεις

Παράδοξο: Αύξηση στις αφίξεις, μείωση διανυκτερεύσεων

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και της Κρήτης, όμως αντί να αποδίδει το περισσότερο δυνατόν, αντιθέτως βάλλεται από λανθασμένες πολιτικές, νομοθετικές ελλείψεις και έλλειψη ελέγχων, ενώ τα διαχρονικά αιτήματα για υποδομές παραμένουν στο συρτάρι κρατώντας σε ομηρία Χανιά και Ρέθυμνο που βλέπουν το τουριστικό προϊόν τους να υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο.

Αυξάνονται οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, μειώνονται οι διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλη Τσακαλάκη και αυτό γιατί χρόνο με το χρόνο, η.. παραξενοδοχεία "θερίζει".

Από την πλευρά του ωστόσο, ο Απόστολος Βουλγαράκης, καλεί τους ξενοδόχους να περιορίσουν τα all inclusive πακέτα διαμονής για να μετριαστεί η ζημιά που καταγράφουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και ο πρωτογενής τομέας παραγωγής του νησιού.

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για την παραξενοδοχεία, ο Μανώλης Τσακαλάκης τονίζει ότι το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αφού σημαίνει διαφυγόντα κέρδη για το κράτος από την ολοκληρωτική απουσία φορολόγησης που δημιουργεί ταυτόχρονα και αθέμιτο ανταγωνισμό στους νομοταγείς.

Κοινό αίτημα αποτελεί η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και η λειτουργία ραντάρ προσγειώσεων, ως ελάχιστα προαπαιτούμενα για την τόνωση και ανάπτυξη του τουρισμού.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια