default-image

Προτάσεις για τα προβλήματα των δήμων

Κρήτη
Προτάσεις για τα προβλήματα των δήμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α, Ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α. & άλλες διατάξεις» απέστειλε προς το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, εν όψει και της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί τόσο το εν λόγω πολυνομοσχέδιο όσο και τα γενικότερα προβλήματα των δήμων και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης.

Στο υπόμνημα του ο δήμαρχος Πλατανιά ζητάει, μεταξύ άλλων, να υπάρξουν στο πολυνομοσχέδιο μια σειρά από διορθωτικές/βελτιωτικές προσθήκες οι οποίες αφορούν τη νομική υποστήριξη των υπαλλήλων ΟΤΑ, την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών των Δήμων, τη διευκόλυνση της είσπραξης ιδίων εσόδων των Ο.Τ.Α, τις κοινωνικές συνεργασίες των ΟΤΑ, την καταστατική θέση των αιρετών, το ζήτημα της αντιμισθίας των Αντιδημάρχων και τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων, την μη επιβολή φόρου εισοδήματος για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης κτιριακών εγκαταστάσεων ή ακινήτων από τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού σε Αθλητικούς Συλλόγους, Αθλητικά Σωματεία και Πολιτιστικού Συλλόγους μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στη διοικητική περιφέρεια του εκάστοτε ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τέλος την παροχή δυνατότητας στους ΟΤΑ για τέλεση πολιτικών γάμων και σε εξωτερικούς/κοινόχρηστους χώρους.

Στην εξόδιο ακολουθία του Κ. Μαμιδάκη

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης θα παραστεί σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 18.00, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς όπου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του Κυριάκου Μαμιδάκη, ο οποίος είχε καταγωγή από την Ανώσκελη του Δήμου Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News