Ειδήσεις

Στοιβάζονται δωρεές μέχρι να οριστεί νέος διοικητής

Το ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου στέκεται όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού είναι γνωστό και δη τους καλοκαιρινούς μήνες που λόγω τουρισμού, η ζήτηση είναι πολλαπλάσια.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων, όμως, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος, Μανώλης Τσακαλάκης, προσπαθεί να δωρίσει εξοπλισμό ιματισμού, αλλά και αναλώσιμων υγείας για να διασφαλιστεί ότι οι τουρίστες δε θα έχουν άσχημη εμπειρία από το σύστημα υγείας, αλλά, όπως στοιβάζονται οι ασθενείς στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, έτσι στοιβάζονται και οι δωρεές στα γραφεία του Συλλόγου, αφού δεν εκδίδεται το ΦΕΚ για να αναλάβει ο νέος διοικητής καθήκοντα και τις χορηγίες που θα του χρειαστούν για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.  

Το νοσοκομείο παραμένει ακέφαλο πάνω από ένα χρόνο. Διοικητικό προσωπικό για να διαχειριστεί τις προμήθειες δεν υπάρχει σε επάρκεια και ενώ οι διαβεβαιώσεις για προσλήψεις και εύρυθμη λειτουργία, δίνουν και παίρνουν, το προσωπικό διαβεβαιώνει για το αντίθετο στην πράξη. 

Πάνω από 2.000 είναι πια τα χρωστούμενα ρεπό στη νοσηλευτική κλινική. Υπάρχουν εργαζόμενοι με υπόλοιπο άδειας από το.. 2004! Το προσωπικό καλείται να μετακινείται καθημερινά από κλινική σε κλινική για να κλείνει τρύπες, ανοίγοντας νέες και θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς λόγω της κόπωσης του ανθρώπινου δυναμικού. 

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια