Ειδήσεις

Πήρε φωτιά τουριστικό λεωφορείο στην εθνική

Στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης τουριστικό λεωφορείο που κινούνταν επί της εθνικής οδού Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου στο ύψος του αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης, με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον κινητήρα του λεωφορείου.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε πανικός στους περίπου 30 επιβάτες οι οποίοι προσπαθώντας όσο αυτό ήταν εφικτό να επιδείξουν ψυχραιμία αλλά με ζωγραφισμένο τον φόβο και τον τρόμο στα πρόσωπα τους.

Τελικά κατάφεραν  να βγουν εγκαίρως από το λεφορείο, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός.

Όμως εξαιτίας της εισπνοής καπνού, 3 άτομα ένιωσαν έντονη δυσφορία και με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν ήδη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ,ενώ ένα ακόμη ασθενοφόρο παρέλαβε λίγο αργότερα επιπλέον τρία άτομα επισης με αναπνευστικά προβλήματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2 παρά δέκα το μεσημέρι της Τρίτης ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν τάχιστα τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και  όχημα της αστυνομίας καθως επικράτησε και κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εξαιτία των τζαμιών που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Λόγω της έντονης δυσφορίας οι επιβάτες προσπάθησαν μάλιστα να σπάσουν τα τζάμια του λεωφορείου για να εισπνεύσουν καθαρό αέρα.

Κάποιοι από τους επιβάτες μπορεί να γλύτωσαν τα χειρότερα ωστόσο δεν έλειψαν και οι τάσεις λιποθυμία και εμέτων εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς του καπνού που εισέπνευσαν.

Άνδρες του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή και πυροσβεστών παραλαμβάνουν  νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Ενδεικτικό του πανικού που επικρατούσε το γεγονός , ότι με το σφυράκι ασφαλείας,   τα άτομα μέσα στο λεωφορείο, προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια