default-image

Η Αργυρούπολη με τις πλούσιες πηγές... δεν έχει νερό

Κρήτη
Η Αργυρούπολη με τις πλούσιες πηγές... δεν έχει νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι τραγική ειρωνεία… Η Αργυρούπολη με τις πλούσιες πηγές να μην έχει νερό». Τα λόγια ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διαπιστώνουν, όπως πάντα ισχυρίζονται, σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο ότι υπάρχουν διακοπές στην υδροδότηση. Κι όλα αυτά σε  μια περιοχή που φημίζεται σε όλη την Κρήτη για τα πλούσια νερά της και οι πηγές της οποίας κοσμούν πολλές καρτ ποστάλ αφού αποτελούν σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η υδροδότηση διακόπηκε για 4 τουλάχιστον ώρες την Δευτέρα, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας και την Τρίτη το πρωί .

Παραθερίζουν χωρίς νερό

 Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο neakriti.gr o Mίνως Μαρκιανός «παραθερίζω κάθε καλοκαίρι για αρκετές εβδομάδες στην Αργυρούπολη και το πρόβλημα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Καθημερινά για πολλές ώρες δεν διαθέτουμε νερό. Κάποιοι ντόπιοι έχουν δυστυχώς εξοικειωθεί. Όταν όμως έχεις παιδιά και δεν μπορούν να πλυθούν, είναι μεγάλο πρόβλημα.  Το χωριό με τα πλούσια νερά, δυστυχώς δεν έχει νερό… Είναι δυνατόν να μην δείχνουν ενδιαφέρον για το θέμα;».

Τεχνικό το πρόβλημα λέει η ΔΕΥΑΡ

Διαφορετική είναι η θέση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρεθύμνου που κάνει λόγο για προσωρινό πρόβλημα το οποίο οφείλεται σε καθαρά τεχνικό θέμα. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου Βασίλης Θεοδωράκης « « Ήταν τεχνικό το θέμα .Tη Δευτέρα καθαρίσαμε τα φίλτρα των αντλιών που βούλωσαν στην Αργυρούπολη και τα ξεβουλώσαμε. Συμβαίνει συχνά αυτό. Εγώ ανέλαβα φέτος και δεν γνωρίζω αν υπήρχε από πέρυσι το πρόβλημα. Πάντως πλέον αποκαθιστούμε εντός ωρών κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται. Ένα ακόμα θέμα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή και αλλού, είναι οι παράνομες συνδέσεις, στις οποίες προβαίνουν καταναλωτές για να μην πληρώνουν για το νερό ύδρευσης και άρδευσης. Έχουμε εντοπίσει πολλές και επιβάλλουμε πρόστιμα.».

Μάλιστα για να δείξει την άμεση ανταπόκριση της επιχείρησης ο  κ.Θεοδωράκης χρησιμοποίησε ως παράδειγμα αγωγό λυμάτων που βούλωσε τα μεσάνυχτα στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να σπεύσουν τα συνεργεία και να αποκατασταθεί άμεσα ,όπως είπε, το πρόβλημα.

Αργυρούπολη: Τροφοδοτεί το Ρέθυμνο και… δεν έχει νερό

Πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών αλλά και όσων κάνουν διακοπές στην όμορφη περιοχή με τις κρυστάλλινες πηγές καθώς όπως πάντα ισχυρίζονται μιλώντας με πίκρα για το θέμα, η Αργυρούπολη διαθέτει πλούσιες πηγές και τροφοδοτεί το Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να μένει χωρίς νερό. Η απάντηση του κ.Θεοδωράκη είναι «Φυσικά και η Αργυρούπολη τροφοδοτεί με ποσότητες νερού το Ρέθυμνο, αλλιώς το νερό θα κατέληγε στη θάλασσα. Αμαρτία δεν είναι; Δεν είναι όμως όλη η ποσότητα του νερού, αλλιώς δεν θα είχαν οι κάτοικοι νερό ούτε να πιουν, ούτε να ποτίσουν. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και είναι για όλους» καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως αγωνιούν καθώς δεν είναι μόνο τα νοικοκυριά τους που χρειάζονται το νερό , αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και φυσικά οι καλλιέργειες, οπότε περιμένουν να δουν πως θα κυλήσει και αυτό το δύσκολο -όπως το χαρακτηρίζουν- καλοκαίρι .

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News