default-image

"Φυλάνε τα ρούχα" τους, χτενίζουν" συνεχώς το νησί (video)

Κρήτη
"Φυλάνε τα ρούχα" τους, χτενίζουν" συνεχώς το νησί (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά και σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς η μέρα είναι δύσκολη και υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομο Λασιθιου αλλα και σε Ηρακλειο, Ρεθυμνο και Χανια με δεδομένο ότι στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το νησί βρίσκεται στο 4.

Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί, ενώ πεζοπόρα τμήματα κυρίως σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο χτενίζουν την ύπαιθρο για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών. Και όλα αυτά ενώ δύναμη της πυροσβεστικής παραμένει στο Απεσωκάρι όπου χθες εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά αποτεφρώνοντας τελικά 50 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι περιοχές που είναι σήμερα στο 4 είναι ,Περιφέρεια Κρήτης , Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) ,Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)

Αρνητικό ρεκόρ στις φωτιές που ξέσπασαν το 2016

Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει ο αριθμός των πυρκαγιών στην Κρήτη. Οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα, είναι στα όρια του αριθμού των πυρκαγιών που καταγράφηκαν συνολικά το 2015! Την είδηση έδωσε ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής κ.Μαραγκάκης που μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV που εξήγησε ότι ο αριθμός των πυρκαγιών φέτος δυστυχώς θα είναι πολύ αυξημένος αφού είμαστε ακόμη στην «καρδιά» του καλοκαιριού.Μάλιστα απέδωσε σε μεγάλο βαθμό τις αυξημένες πυρκαγιές και στους νοτιάδες που έπνεαν συχνά φέτος. Ο κ.Μαραγκάκης ανέφερε ακόμη συμβουλές για να αποφύγουμε την πύρινη λαίλαπα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_0t6ortk6/

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 199 για να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News