default-image

Σκληρή επιστολή της ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ελλάδα
Σκληρή επιστολή της ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή επιστολή της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρεται στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και την παρέμβαση της Κομισιόιν.

Όπως υποστηρίζει Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας:

Η επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου Γκ. Έτινγκερ αφορά και στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Η ΕΙΤΗΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους προσπαθεί να χειραγωγήσει και να ελέγξει την ΕΕΤΤ. Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο πάροχος δικτύου για τους ιδιωτικούς σταθμούς είναι η DIGEA, στην οποία ανετέθη η εκμετάλλευση τεσσάρων πολυπλεκτών μετά από διεθνή διαγωνισμό, διευκρινίζοντας ότι ο ελληνικό κράτος έχει εκχωρήσει στην DIGEA για εκμετάλλευση τέσσερις πολυπλέκτες και βάσει αυτών να μεταδίδονται 16 τηλεοπτικοί σταθμοί υψηλής ευκρίνειας ή 32 κανονικής ευκρίνειας.

Σύμφωνα με την ΕΙΤΗΣΕΕ η επιστολή σχετίζεται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς οι ανεξάρτητες Αρχές (ΕΕΤΤ, ΕΣΡ) θα πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητες και να μην τις υποκαθιστά το κράτος, το οποίο έχει την υποχρέωση να αδειοδοτήσει όσους σταθμούς αξιοποιεί το φάσμα.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι με επιστολές και εξώδικα, τα τελευταία 15 χρόνια ζητεί από το κράτος να αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενώ δεν διαφωνεί σε μια διαδικασία αδειοδότησης, αρκεί αυτή να είναι προσαρμοσμένη στην ψηφιακή εποχή. Η θέση της ΕΙΤΗΣΕΕ είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News