default-image

Οργή των καθαριστριών για "εμπαιγμό με τις συμβάσεις"

Κρήτη
Οργή των καθαριστριών για "εμπαιγμό με τις συμβάσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε αιχμές και σκληρές δηλώσεις περί προσώπων που άλλαξαν στάση και αθέτησαν υποσχέσεις, αναφέρεται το Σωματείο καθαριστριών Ηρακλείου στις συμβάσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία.  Κάνουν λόγο για εμπαιγμό τονίζοντας ότι δεν θα υπογράψουν εργαζόμενοι τις συμβάσεις ,αν δεν προσληφτούν όλοι οι συνάδελφοί τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις.

Όπως αναφέρει το σωματείο:

Μετά από τις προσωπικές διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων για τις συμβάσεις έργου των καθαριστριών/στων των νοσοκομείων για πλήρη δικαιώματα  άδεια ,αναρρωτική προστασία μητρότητας αλλά και την εξασφάλιση των θέσεων για αυτούς που ήδη εργάζονται .Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα και ενώπιων των μέσων μαζικής ενημέρωσης .Τώρα οι ίδιοι αρμόδιοι   βγάζουν την ουρά τους από έξω και δηλώνουν ότι είναι αναρμόδιοι να αποφασίσουν και θα τηρηθεί ότι προβλέπει η νομοθεσία  πράγμα που σημαίνει όχι άδειες ,και το χειρότερο πολλοί συνάδελφοι χάνουν την δουλεία τους . Ενημερώνουμε λοιπόν τον όποιο αρμόδιο ότι ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ δεν θα περάσει .ΚΑΝΕΙΣ εργαζόμενος δεν θα υπογράψει αν δεν προσληφτούν όλοι οι συνάδελφοι μας όπως μας είχαν αρχικά δεσμευτεί και αν στη σύμβαση δεν προβλέπονται όλα όσα αρχικά  μας είχαν υποσχεθεί.

Εδώ να σημειωθεί ότι όταν το σωματείο καθαριστριών αλλά και άλλοι φορείς όπως το εργατικό κέντρο, το σωματείο εργαζόμενων ΠΑ.Γ.Ν.Η κ.λ.π φώναζαν για τις συμβάσεις υβρίδια βιάστηκαν να μας κατακρίνουν και να καλέσουν τους εργαζόμενους σε σύσκεψη προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους επιστήσουν την προσοχή στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που κάνουν τα σωματεία . Τώρα λοιπόν που δυστυχώς δικαιωνόμαστε ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που έτρεξαν να μας διαψεύσουν και ας τηρήσουν ως οφείλουν τον λόγο τους .

Οι εργαζόμενοι πάντως δεν θα κάνουν πίσω δεν θα δεχτούν καμία έκπτωση σε αυτά που  μας προείπαν θα παλέψουμε αγωνιστικά και νομικά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει στις πλάτες μας πολιτικά ή άλλα παιχνίδια.. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δυσχεραίνουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και να ταλαιπωρήσουμε τους ασθενείς και τους πολίτες θα προβούμε όμως σε μαζικές  κινητοποιήσεις και σε οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες χρειαστούν προκειμένου να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αυτών που ήδη εργάζονται στο νοσοκομείο και δεν έχουν νομικό κόλλημα .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News