Ειδήσεις

Παράτυποι καταυλισμοί Ρομά στο κέντρο του Ηρακλείου

Συστηματική και επίμονη είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν τα κλιμάκια των πεζών περιπολιών του Ηρακλείου να θέσουν υπό έλεγχο  την κατάσταση που επικρατεί σε υπαίθριους χώρους γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου αλλά και τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ.

Και τα δυο σημεία  που τείνουν να εξελιχθούν σε μόνιμους καταυλισμούς, για συγκεκριμένες οικογένειες πλανόδιων Ρομά . Καθημερινές είναι οι έφοδοι των αστυνομικών που προσπαθούν μάταια να συνετίσουν τους παραβάτες εξηγώντας ότι δεν μπορεί να προκαλούν τις σκηνές απείρου κάλους με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τόσο οι πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και οι ξένοι  επισκέπτες.

Σήμερα το πρωί και για μια ακόμη φορά κλιμάκια αστυνομικών επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τις πέντε οικογένειες Ρομά που όπως φαίνεται διαμένουν μόνιμα μέσα στα αυτοκίνητα τους στο χώρο στάθμευσης κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου όσο και τις τρεις οικογένειες που διαμένουν στο Πάρκο Ελευθερίας στα ενετικά τείχη , στο ύψος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Στην πρώτη περίπτωση επιβλήθηκαν για μια ακόμη φορά πρόστιμα αφού οι ιδιοκτήτες και κάτοχοι των αυτοκινήτων που μετατρέπονται σε «τροχόσπιτα» δεν διαθέτουν καν δίπλωμα, ενώ παραβιάζουν κατά κόρον τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας σε ότι έχει να κάνει με την κατάσταση των οχημάτων τους.

Οι ένοικοι του «έταιρου» καταυλισμού είχαν γίνει καπνός παρά την πρωινή έφοδο τον αστυνομικών που βρήκαν επί τόπου μόνο ρούχα και άλλα υπάρχοντα. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια των αστυνομικών έχει μόνο πρόσκαιρο αποτέλεσμα αφού οι παραβάτες δεν συλλαμβάνονται και δεν οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης με συνέπεια να επανέρχονται λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο.

ρεπορτάζ: 'Ελλη Κοκάλη

Σχόλια