default-image

Στο Υπουργείο τα ολοκαίνουρια- κλειστά σχολεία του Ρεθύμνου

Κρήτη
Στο Υπουργείο τα ολοκαίνουρια- κλειστά σχολεία του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το δημοσίευμα του neakriti.gr για τα πέντε νέα σχολεία στο Ρέθυμνο που έχουν ολοκληρωθεί και έπρεπε να λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβρη αλλά παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εξοπλισμού, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε ερώτηση  προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, έχει ως εξής:

"Τα κτήρια για πέντε σχολικές μονάδες (2 Γυμνάσια, 2 Λύκεια και 1 Δημοτικό) στο Δήμο Ρεθύμνου είναι έτοιμα και μπορούν να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο, αν το Υπουργείο Παιδείας ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (θρανία, πίνακες, υπολογιστές κλπ).

Επειδή οι παραπάνω σχολικές μονάδες έπρεπε να λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου,

ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Με ποιες ενέργειες θα εξασφαλίσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη οι πέντε έτοιμες σχολικές μονάδες στον Δήμο Ρεθύμνου";

Υπενθιμίζουμε οτι τα κτηριακά συγκροτήματα στέκουν έτοιμα από τον περασμένο Σεπτέμβρη αλλά 60.000 ευρώ είναι αυτά που τα κρατούν ακόμη κενά. Χρήματα απαραίτητα για να εξοπλιστούν τα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό , θρανία , καρέκλες , μαυροπίνακες και να υποδεχτούν τους πρώτους μαθητές .

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη. Δίνει την 20η Ιουλίου, ως ύστατη προθεσμία στον οργανισμό "Κτιριακές Υποδομές" που διαδέχθηκε τον "Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων" του Υπουργείου Παιδείας, για να δεσμευτεί ότι μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες, θα εξοπλίσει τα σχολεία έστω και μέσα στον Αύγουστο, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News