default-image

Πήγαν να τους ληστέψουν εν ώρα αιχμής σε κεντρικό σημείο

Κρήτη
Πήγαν να τους ληστέψουν εν ώρα αιχμής σε κεντρικό σημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένας ηλικιωμένος και η σύζυγος του μέρα μεσημέρι στην στάση λεωφορείου στην πλατεία Κορνάρου δεχόμενοι επίθεση από δύο αλλοδαπούς που επιχείρησαν να τους ληστέψουν.  

Ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση των ανθρώπων που βρίσκονταν στην στάση τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Το ζευγάρι προηγουμένως είχε πάει να σηκώσει χρήματα της σύνταξης του από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και εν συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη στάση του λεωφορείου για να πάρει το δρόμο της επιστροφής .

Για κακή του τύχη όμως το παρακολουθήσαν στενά δύο αλλοδαποί με στόχο να πάρουν τη σύνταξη από την τσέπη του ηλικιωμένου.

Μάλιστα όταν ο ίδιος έβγαλε ψιλά από την αριστερή του τσέπη για να δώσει στη σύζυγο, να κόψει εισιτήριο, τότε δέχτηκε την επίθεση του ενός εκ των δύο αλλοδαπών ο οποίος και είχε βάλει το χέρι στην δεξιά τσέπη όπου και υπήρχαν τα πολλά χρήματα γύρω στα 400 ευρώ.

Ωστόσο τα σχέδια του έπεσαν στο κενό όταν ο ηλικιωμένος άρχιζε να φωνάζει βοήθεια και να καλεί τον επίδοξο ληστή να τον αφήσει. Ο ίδιος με τα χρήματα ανά χείρας έσπευσε να φύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς αυτόπτες μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό έτρεξαν προς το μέρος του ακινητοποιώντας τον και παίρνοντας του τα χρήματα.

Άμεσα τότε κάλεσα την αστυνομία συλλαμβάνοντας τον φερόμενο ως δράστη ενώ το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στην απόπειρα ληστείας τράπηκε σε φυγή και αναζητείται .

"Τον πλησίασα και τον ρώτησα από που είναι και μου είπε από τη Ρουμανία .Υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 60 και μάλιστα όταν τον ρώτησαν που μένει ,μου είπε σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας μαζί με τον συνεργό του," υποστηρίζει στο neakriti.gr ο κ. Σταφανουδακης ,αυτόπτης μάρτυρας και ένας εκ των ανθρώπων που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό.

"Όλοι σοκαριστήκαμε απο τα όσα βλέπαμε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Έτυχε να παρατηρώ τις κινήσεις και του ζευγαριού και των αλλοδαπών. Μου έκανε εντύπωση που επιτέθηκαν χωρίς να λογαριάζουν το παραμικρό, αψηφώντας το γεγονός ότι ήταν ώρα αιχμής και μάλιστα είχε κίνηση με δεκάδες οχήματα,περαστικούς αλλά και ανθρώπους που περίμεναν στη στάση. Ευτυχώς η περιπέτεια του ζευγαριού που πήρε μεγάλη λαχτάρα και έτρεμε από τον φόβο του ,είχε αίσια κατάληξη . Πιστεύω ότι είναι θέμα ωρών και η σύλληψη του συνεργού του  αλλοδαπού," προσθέτει ο κ. Στεφανουδάκης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News