Ειδήσεις

Όταν τα σκουπίδια κάνουν "πάρτυ" στο πιο τουριστικό λιμάνι

Εικόνες που σίγουρα δεν αρμόζουν  σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Κρήτης , γνωρίζοντας μεγάλη τουριστική απήχηση τώρα το καλοκαίρι .  Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι, που έχει κατακλυστεί από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και οι οποίοι δεν παραλείπουν να αφήνουν τα  σημάδια τους στην περιοχή προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε τοπικούς φορείς και ντόπιους που αν και προσπαθούν όλο το χρόνο για μία καθαρή πόλη , αρκεί μία Κυριακή για να χαλάσει η εικόνα.

Στο πιο ξακουστό σημείο της πόλης ,στην λίμνη αλλά και στο λιμάνι εκεί που δένουν τουριστικά σκάφη υπάρχουν στην επιφάνεια της θάλασσας, λογής-λογής σκουπίδια  που στην θέα τους και μόνο, προκαλούν το κοινό αίσθημα αλλά και τη δυσαρέσκεια ντόπιων και τουριστών .

Αν και οι φορείς έχουν καταβάλλει προσπάθειες συνεχείς, εν τούτοις  αποδεικνύεται ότι  αυτό που υπερτερεί είναι η κουλτούρα του καθενός πάνω στο θέμα της καθαριότητας και η οποία αν μη τι άλλο ,στη συγκεκριμένη περίπτωση προσβάλλει την αισθητική της πόλης του Αγίου Νικολάου.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης . Πρόκειται για φερτά υλικά , νάιλον κουτάκια από αναψυκτικά πλαστικά, φυλλαράκια τα οποία  πετιούνται από τα σκάφη καθώς αυτά έχουν βγει από το λιμάνι και εξαιτίας της  νηνεμίας συγκεντρώνονται σε κλειστές περιοχές και εγκλωβίζονται σε σημεία όπως το λιμάνι ή και η  λίμνη," υποστηρίζει στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Αγγελάκης.

"Είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ και χρόνια, που παρατηρείται όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο αλλά και σε μικρότερες παραλίες όπου τις διαχειρίζονται ιδιώτες και φροντίζουν για την άμεση απομάκρυνση τους . Το πρόβλημα ωστόσο είναι μεγάλο και στην Παχιά Άμμο  . Ο Δήμος Ιεράπετρας μάλιστα είχε αγοράσει και είχε στήσει ένα πλωτό φράγμα που συγκέντρωνε όλα τα σκουπίδια αλλά πλέον δεν υπάρχουν χρήματα και έχει σταματήσει η αποκομιδή," προσθέτει ο κ. Αγγελάκης ,αναφέροντας μάλιστα ότι ,"μας κάνουν συνέχεια παράπονα και εγώ ο ίδιος μάλιστα δεν σας κρύβω ότι αρκετές φορές έχω κανονίσει συνεργεία που εθελοντικά μπαίνουν και καθαρίζουν τη λίμνη και το λιμάνι

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τονίζει ότι "σε συνεργασία και με το λιμενικό ταμείο , υπάρχει συνεργείο που ασχολείται με την καθαριότητα του λιμανιού και με μία μεγάλη απόχη μαζεύει τα σκουπίδια , ωστόσο δεν μπορεί  να βρίσκεται επί ποδός όλο το 24ώρο  με αποτέλεσμα το πρόβλημα αν και μικρό σε έκταση να υφίσταται και να διαιωνίζεται . Προσπαθούμε από την πλευρά μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, χωρίς χρήματα και χωρίς επαρκές προσωπικό. Με λυπεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που αποτυπώνουν μια στιγμή και αντί να απευθυνθούν στη δημοτική αρχή τη στέλνουν σε ενημερωτικά μέσα του διαδικτύου. Έτσι κάνουν κακό τελικά στην πόλη του περνώντας προς τα έξω μια άσχημη εικόνα που σίγουρα δεν χαρακτηρίζει τον Άγιο Νικόλαο . Καλώ τους  δημότες και μη για οτιδήποτε να επικοινωνούν πρώτα με το Δήμο και αν έχουν και προτάσεις για λύσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ,ευχαρίστως να τις ακούσουμε ."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια