default-image

Σαν σήμερα η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό κόσμο (pcs/video)

Ποδόσφαιρο
Σαν σήμερα η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό κόσμο (pcs/video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασαν κιόλας 12 χρόνια από το έπος της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004!

Το πειρατικό της Εθνικής μας ομάδας έκανε μία απίστευτη πορεία στο Euro του 2004 για να φτάσει στον τελικό στο Ντα Λουζ το βράδυ της 4ης Ιουλίου, όπου βρήκε μπροστά της τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Το γκολ του Χαριστέα έστειλε στον έβδομο ουρανό τους απανταχού Έλληνες και χάρισε τον τίτλο στο απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Κι όμως η Εθνική μας είχε δείξει από το πρώτο της παιχνίδι στο Euro και πάλι κόντρα στους Πορτογάλους ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Εκείνο, λοιπόν, το φοβερό ματς της πρεμιέρας και αργότερα τα ματς με τη Ρωσία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Τσεχία στο συγκλονιστικό ημιτελικό! Σε όλα τα παραπάνω ματς έμπαινε ως αουτσάιντερ στο γήπεδο, όμως έφευγε θριαμβεύτρια…

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ έκανε την Ευρώπη να τρίβει τα «μάτια» της. Ο Ζαγοράκης στάθηκε απέναντι στον Ζιντάν, ο Κατσουράνης στον Φίγκο, ο Καψής στον Μοριέντες, ο Νικοπολίδης στον Μπάρος, ο Χαριστέας στον Ρικάρντο Καρβάλιο. Και τους νίκησαν. Δίχως «βρωμιές», αλλά με πολλά κόλπα. Τόσα που σε κάνουν να παραδέχεσαι τον μικρό και να του βγάζεις το καπέλο, ακόμα κι αν όταν είσαι αδιάφορος προς το παιχνίδι, αυτό δεν... βλέπεται.

Παρότι έχουν περάσει 12 χρόνια οι μνήμες και οι εικόνες από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι ζωντανές σα να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News