Ειδήσεις

Κλήση για βοήθεια από το φαράγγι της Σαμαριάς

Συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία από νωρίς το απόγευμα μετά από κλήση για παροχή βοήθειας σε 59χρονη γυναίκα από το φαράγγι της Σαμαριάς.

Πρόκειται για μια Γαλλίδα τουρίστρια η οποία έκανε πεζοπορία σε απόμερη διαδρομή στο Γκίγκιλο, με τους ανθρώπους που βρισκόταν κοντά της να καλούν σε βοήθεια από το 112.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, οι οποίοι τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να την παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Βάσει των πληροφοριών η άτυχη γυναίκα που είναι υπέρβαρη, φέρει κάποια τραύματα στο πόδι που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που θέτει υπό κινητοποίηση την Πυροεσβεστική μέσω του 112 σήμερα.

Κάλεσε το 112 για να φέρουν...παπούτσια

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Φαλάσαρνα, όταν ένας Ολλανδός τουρίστας κάλεσε το 112 για να ενημερώσει ότι δεν μπορεί να κινηθεί επειδή… το παπούτσι του ξεκόλλησε! Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να ανταποκριθούν ακόμα κι αν δεν θεωρείται περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως αποδείχτηκε ο τουρίστας είπε ψέματα γιατί ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι έχασε τον προσανατολισμό του.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια