default-image

Νίκη στο φινάλε για τον Χάμιλτον

Αθλητισμός
Νίκη στο φινάλε για τον Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι στρατηγικές έφεραν τον Νίκο Ρόσμπεργκ μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον και είχαμε μία μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Έως και τον τελευταίο γύρο ο Γερμανός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά ο Βρετανός επιτέθηκε, τον πέρασε στο φινάλε και πανηγύρισε αυτός τη νίκη, ενώ οι δυο τους είχαν και επαφή. Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Ραϊκόνεν, τραγική στρατηγική της Ferrari στον Φέτελ, που εγκατέλειψε.

Μεγάλες μάχες, δύο ατυχήματα και αυτοκίνητο ασφαλείας είχαμε στον επεισοδιακό μέχρι τέλους αγώνα της Αυστρίας. Στο Σπίλμπεργκ ο Λιούις Χάμιλτον εκκίνησε πρώτος και ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκτος. Όμως, οι στρατηγικές και κάποια λάθη έφεραν τον Γερμανό μπροστά από τον Βρετανό, αλλά η... τελευταία λέξη δεν είχε ειπωθεί, παρά τη διαφορετική στρατηγική στο δεύτερο πιτ στοπ.

Ο Χάμιλτον είχε... λυσσάξει να περάσει τον Ρόσμπεργκ, πίεσε όσο μπορούσε και στον τελευταίο γύρο τα κατάφερε. Μάλιστα, ο τελευταίος προσπάθησε να υπερασπιστεί τη θέση του και το μόνο που κέρδισε, αφού οι δυο τους είχαν επαφή, ήταν μία σπασμένη μπροστινή αεροτομή, με την οποία έφτασε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Βρετανός, λοιπόν πέρασε μπροστά, πανηγύρισε τη νίκη και μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία, με τον Ρόσμπεργκ να αρκείται στην τέταρτη θέση, με δεδομένο ότι πήγαινε με σπασμένη... μύτη στον τερματισμό. Έτσι, στο βάθρο ανέβηκαν μαζί με τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή ο εκπληκτικός Μαξ Φερστάπεν και ο Κίμι Ραϊκόνεν, που ήταν ό,τι απέμεινε για τη Ferrari στον αγώνα.

Ο Ολλανδός και ο Iceman έδωσαν και αυτοί μάχη μεταξύ τους, τη στιγμή που η Scuderia έκανε τραγική στρατηγική στον Σεμπάστιαν Φέτελ. Η ομάδα του Μαρανέλο δεν έβαλαν έγκαιρα για πιτ στοπ τον Γερμανό, με αποτέλεσμα στον 26ο γύρο να σκάσει το πίσω δεξί ελαστικό, να κάνει τετακέ και να καταλήξει στις μπαριέρες στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.

Από εκεί και πέρα, μάχες είχαμε σε όλες τις θέσεις, με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο, Τζένσον Μπάτον, Ρομάν Γκροζάν, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Βαλτέρι Μπότας να ακολουθούν. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Πασκάλ Βερλάιν, ο οποίος είχε το καλύτερο αποτέλεσμα που επιθυμούσε και πήρε τον πρώτο του βαθμό στη σεζόν και τον πρώτο της Manor, αφού είχε πάρει πόντους με τον αείμνηστο Ζουλς Μπιανκί στο Μονακό ως Marussia.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News