Ειδήσεις

Συρία: 43 νεκροί, μεταξύ αυτών παιδιά και ιατρικό προσωπικό

Aσύλληπτη τραγωδία κοντά στη Δαμασκό.Τουλάχιστον 43 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και μέλη του ιατρικού προσωπικού, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στους οποίους προβαίνει το συριακό καθεστώς εναντίον μιας τοποθεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα μ' έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε την Κυριακή από τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα της αεροπορίας και το σφυροκόπημα με βαρύ πυροβολικό είχε χθες για πολλές ώρες στόχο την τοποθεσία Τζαϊρούντ, σε απόσταση 60 χλμ. βορειοανατολικά της συριακής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν σε αντίποινα για τον θάνατο ενός πιλότου της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας που είχε συλληφθεί κοντά στην Τζαϊρούντ από την ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση Τζάις αλ-Ισλάμ μετά την πτώση του αεροπλάνου του εξαιτίας "τεχνικού προβλήματος". Το καθεστώς κατηγόρησε την οργάνωση αυτή ότι τον σκότωσε.

Αργά το Σάββατο πρόσωπα με κύρος στην Τζαϊρούντ κατέληξαν και πάλι σε μια συμφωνία με αξιωματούχους του καθεστώτος "για την αποχώρηση των μαχητών από την πόλη και την παράδοση της σορού του νεκρού πιλότου, σε αντάλλαγμα για την παύση των βομβαρδισμών", διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σχόλια