default-image

Φαλάσαρνα: Κάλεσε το 112 για να φέρουν...παπούτσια

Κρήτη
Φαλάσαρνα: Κάλεσε το 112 για να φέρουν...παπούτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό και καταδεικνύει τις περιπέτειες στις οποίες μπαίνει η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη , όχι μόνο προς αναζήτηση των πολλών τουριστών που χάνονται σε βουνά και μονοπάτια, αλλά και όσων κάνουν αυθαίρετη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Συγκεκριμένα Ολλανδός τουρίστας επικοινώνησε το πρωί της Κυριακής με τον αριθμό 112  ενώ διέσχιζε όπως υποστήριξε μονοπάτι ανάμεσα σε Μπάλο και Φαλάσαρνα, καθώς σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική "ξεπατώθηκε το παπούτσι του και δεν μπορούσε να κινηθεί " όπως είπε. Αυτόματα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, στην προκειμένη περίπτωση η πυροσβεστική υπηρεσία για να σπεύσει στο σημείο.

Μάλιστα όπως προβλέπεται οι τοπικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να ανταποκριθούν στο περιστατικό, ακόμη κι αν δεν θεωρηθεί περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Είπε ψέματα για να σπεύσουν πιο γρήγορα!

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο παράδοξο της υπόθεσης, αφού τουλάχιστον τρεις ώρες -από τις 10 το πρωί που ξεκίνησαν οι δύο πυροσβέστες μεταφέροντας τα παπούτσια που ζητήθηκαν- αναζητούσαν τον άγνωστο άνδρα ο οποίος είχε… εξαφανιστεί και δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του.  Τελικά τον εντόπισαν στο μονοπάτι, αλλά τους περίμενε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη.

Ο Ολλανδός -σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στους πυροσβέστες,όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα να κινηθεί αφού τα παπούτσια του ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά είπε ψέμματα γιατί ντράπηκε να παραδεχτεί ότι αποπροσανατολίστηκε!  Μάλιστα θεώρησε , όπως υποστήριξε, ότι χρησιμοποιώντας τα υποδήματα ως δικαιολογία θα έκανε τους πυροσβέστες να σπεύσουν πιο γρήγορα στο σημείο.

Η περιπέτεια πάντως είχε αίσιο τέλος.

Ο αριθμός 112

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Στην Ελλάδα το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με τις ανάλογη υπηρεσία.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News