default-image

Τρεις οδηγοί, το ίδιο λάθος στους δρόμους της Κρήτης

Κρήτη
Τρεις οδηγοί, το ίδιο λάθος στους δρόμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική αναστροφή που επιχείρησε ο άτυχος 70χρονος στην εθνική οδό στο ύψος της Αγίας Πελαγίας δεν ήταν η μόνη που έχουν δει οι οδηγοί στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Το ένα σοκ διαδεχόταν το άλλο για Κρητικό πυροσβέστη που έτσι κι αλλιώς έχει δει πολλά λόγω δουλειάς με εγκλωβισμένους οδηγούς και σοβαρά τροχαία.

Τρείς οδηγοί, ίδιο σκηνικό

Όπως τονίζει στο neakriti.gr πριν δύο μόλις μέρες ξένος επισκέπτης οδηγώντας από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο στο ύψος της Σκαλέτας επιχείρησε επικίνδυνη αναστροφή, απλά αποδείχθηκε πιο τυχερός από τον 70χρονο…

Ίδιο το σκηνικό πρόσφατα και στην εθνική από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο όπου παρακολούθησε ,όχι ένα, αλλά αρκετά ενοικιαζόμενα να κάνουν αναστροφή καθώς προφανώς «χάθηκαν»! Ακολούθησε φυσικά χαοτική εικόνα και κορναρίσματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν συγκρούσεις.

Και ο κύκλος του παραλογισμού στους δρόμους της Κρήτης κλείνει με το περιστατικό στο Σφακάκι όπου μια τουρίστρια πριν δύο εβδομάδες ,γλίτωσε μεν τον τραυματισμό, αλλά κινήθηκε με πανομοιότυπο τρόπο: κάνοντας αναστροφή.

"Χάνονται" στους δρόμους

Ίσως λοιπόν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ξεναγοί και στελέχη που εμπλέκονται στον τουρισμό να πρέπει να εξηγήσουν στους ξένους επισκέπτες -και ειδικά όσους οδηγούς «γουρούνες»- πόσο επικίνδυνοι είναι οι δρόμοι του νησιού, πόσο ελλιπής η σήμανση και πόσο πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όταν «χάνονται» στο οδικό δίκτυο, για να επιστρέψουν και ασφαλείς στην πατρίδα τους. Και για τους Κρητικούς τα πράγματα δεν είναι πιο εύκολα, απλά μάλλον εξοικειωθήκαμε με τον κίνδυνο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News