Ειδήσεις

Τι να προσέξετε στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους δελτία οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είτε ηλεκτρονικά από τα σπίτια τους, είτε στα σχολεία που θα παραμείνουν ανοιχτά.

Με την κατάθεση των μηχανογραφικών τους δελτίων ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας που ακολουθεί τις πανελλαδικές εξετάσεις αφού μετά απομένει μόνο η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με ψυχραιμία...

Οι υποψήφιοι μπορούν τόσο στα σπίτια τους μέσω διαδικτύου όσο και στα σχολεία που θα είναι ανοιχτά να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής, με ψυχραιμία όμως όπως τόνισαν οι γνωρίζοντες και όχι επηρεασμένοι από τις βάσεις των σχολών της προηγούμενης χρονιάς που σε συνδυασμό με τη δική τους βαθμολογία μπορεί να τους οδηγήσουν σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου οι βάσεις

Η ανακοίνωση των βάσεων που είναι και η τελική ευθεία για τους υποψήφιους αναμένεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αν και δεν αποκλείεται φέτος η διαδικασία να κινηθεί γρηγορότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως ως προς τις εκτιμήσεις των βάσεων αυτές φαίνεται ότι έχουν μια αυξητική τάση, τουλάχιστον στις περιζήτητες όπως ονομάζονται σχολές, δίχως να αποκλείονται φαινόμενα και μεγάλης μείωσης, αν και σε μεγάλο ποσοστό, οι αυξημένες βαθμολογίες των υποψηφίων φέτος περισσότερο ενισχύουν από το περιορίζουν τα μόρια και τις βάσεις εισαγωγής.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια