default-image

Οι Νο 1 dj στον κόσμο μιλούν... ελληνικά

Life
Οι Νο 1 dj στον κόσμο μιλούν... ελληνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταρράκτες ρυθμικού ξεσηκωμού, εθιστικά χτισμένες λούπες, μουσικά ζενίθ και ναδίρ που εναλλάσσονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: με λίγα λόγια Electronic Dance Music (EDM) ή απλώς ηλεκτρονική μουσική, όπως προτιμούν να προσδιορίζουν αυτό που κάνουν οι, ελληνικής καταγωγής, γεννημένοι στο Βέλγιο dj Dimitri Vegas και Like Mike, οι οποίοι θα μας επισκεφθούν στις 8 Ιουλίου στo πλαίσιο του Eject Festival.

Με Ελληνα πατέρα και Βελγίδα μητέρα, τα αδέρφια Δημήτρης και Μιχάλης Θηβαίος είναι δύο κοσμοπολίτες που γυρνούν τα κλαμπ και τις μουσικές σκηνές όλου του πλανήτη, ξεσηκώνοντας το κοινό με τις χορευτικές συνθέσεις αλλά και την εξίσου δυναμική επί σκηνής παρουσία τους. Επιπλέον, σύμφωνα με την ψηφοφορία του έγκυρου DJ Magazine, αυτή τη στιγμή είναι οι Νο 1 dj στον κόσμο...

«Ο δρόμος ώς εδώ ήταν μακρύς, με σκληρή δουλειά και κυρίως αφοσίωση, όμως άξιζε τον κόπο. Το να έχεις τέτοια αγάπη και υποστήριξη από τον κόσμο είναι κάτι πραγματικά απίστευτο. Ξεκινήσαμε από πολύ μικρή ηλικία και δουλέψαμε την άνοδό μας, παίζοντας σε μικρά μπαρ, μικρά κλαμπ και χτίζοντας από εκεί και πέρα», μας λέει ο Dimitri Vegas, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του, εδώ και 15 χρόνια, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ηλεκτρονικής «ιεραρχίας», δίνοντας σόου μπροστά σε όλο και μεγαλύτερα πλήθη.

Το 2015, ενόψει της ζωντανής τους εμφάνισης με τίτλο «Bringing the Madness 3.0» στην Αμβέρσα, 40.000 εισιτήρια πουλήθηκαν σε λιγότερο από 40 λεπτά, ενώ η συνολική προσέλευση έφτασε τους 60.000 θεατές.

Μέρος αυτής της τεράστιας επιτυχίας οφείλεται ασφαλώς και στην πρωτοφανή δημοφιλία της ηλεκτρονικής μουσικής, η οποία  παρατηρείται  τα  τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα.

«Η dance μουσική υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Η άνοδος της δημοφιλίας της έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με τη δίψα των μουσικόφιλων να βιώσουν κάτι διαφορετικό, πέρα από την παραδοσιακή, ραδιοφωνικά "φιλική", ροκ, ποπ και indie. Η χορευτική μουσική έχει αναδείξει μερικούς εκπληκτικούς καλλιτέχνες και έργα τα τελευταία χρόνια, με πολλούς νέους φαν να το αγκαλιάζουν όλο αυτό», λέει ο Dimitri, ενώ ο αδερφός του συμπληρώνει σχετικά με την κακή εικόνα (της ασυδοσίας και της εκτός ορίων διασκέδασης) που σχηματίζεται πολλές φορές για τους φίλους της EDM: «Συχνά βγαίνει κακό όνομα στους φαν της dance μουσικής εξαιτίας μιας πολύ μικρής μειοψηφίας, όμως στην πλειοψηφία τους είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, που απλά θέλουν να περάσουν καλά με φίλους και να είναι ασφαλείς».

Πώς είναι όμως η ζωή δύο τόσο επιτυχημένων dj; «Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε τυχεροί γιατί απλώς "παρτάρουμε" όλη την ώρα και πληρωνόμαστε γι' αυτό, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για κανονική δουλειά. Περνάμε πάρα πολύ χρόνο στο στούντιο ή σε περιοδείες. Ναι, υπάρχουν τα πάρτι, όμως ταυτόχρονα αγαπάμε αυτή την "καριέρα" και δουλεύουμε ακούραστα για να δίνουμε τα καλύτερα dj set που μπορούμε. Για μας είναι μεγάλη τιμή να αντιπροσωπεύουμε το υπόβαθρο και το παρελθόν μας, μέσω της μουσικής που φτιάχνουμε».

Παρά το γεγονός πως είναι μεγαλωμένοι στο Βέλγιο και ταξιδεύουν συνεχώς για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις παντού στον κόσμο, οι δύο dj έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους για την Ελλάδα: «Η μητέρα μας γνώρισε τον πατέρα μας στην Ελλάδα και, όπως λένε, τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Αυτή η χώρα είναι στην καρδιά και στο αίμα μας. Μας αρέσει να ερχόμαστε στην Ελλάδα για να βλέπουμε συγγενείς που είναι ακόμα εκεί κι έχουμε μείνει και μεγάλα διαστήματα, γνωρίζοντας την ντόπια κουλτούρα και διατηρώντας τις ρίζες μας, όλα αυτά τα χρόνια».

Όσο για το αν η χώρα μας μπορεί να γίνει προορισμός για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής -δεδομένων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ειδικά το καλοκαίρι- τα δύο αδέρφια αποδέχονται με ενθουσιασμό την προοπτική. «Οι φαν στην Ελλάδα είναι από τους καλύτερους που θα βρεις οπουδήποτε. Καταλαβαίνουν τη μουσική και έχουν μεγάλο πάθος για την ηλεκτρονική εκδοχή της. Επιπλέον, η μεγάλη πολιτιστική παράδοση και το φυσικό τοπίο της χώρας βοηθούν ακόμα περισσότερο μια τέτοια προοπτική».

Στις 8 Ιουλίου τα δύο αδέλφια θα βρίσκονται στη σκηνή της Πλατείας Νερού στο Φάληρο. Οι ίδιοι υπόσχονται ένα σόου που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ: «Θέλουμε να αφήσουμε το κοινό με την ανάμνηση του καλύτερου dj set που έχουν παρακολουθήσει στη ζωή τους, οπότε θα φέρουμε μαζί όλα τα "κόλπα" μας για να το πετύχουμε!». Οποιος θέλει να πάρει μια γεύση από αυτά τα «κόλπα» μπορεί να παρακολουθήσει τα βίντεο του διδύμου, από τις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις, στο YouTube και στο προσωπικό τους σάιτ www.dimitrivegasandlikemike.com. Εμείς ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε και από κοντά...

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News