default-image

Πάρτι για την Ουαλία και πρόκριση στα ημιτελικά!

Ποδόσφαιρο
Πάρτι για την Ουαλία και πρόκριση στα ημιτελικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια έκπληξη σημειώθηκε απόψε στο EURO 2016 με την Ουαλία να κάνει… πάρτι και επικρατώντας με 3-1 του Βελγίου να προκρίνεται στα ημιτελικά, όπου πλέον θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 6 Ιουλίου την Πορτογαλία στη Λιόν!

Η επιτυχία της Ουαλίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα λεπτά αλλά έκανε μια ιστορική ανατροπή πρόκρισης. Το Βέλγιο προδόθηκε από τα ατού του και τον υπερενθουσιασμό από το γκολ που έβαλε…

Το Βέλγιο μπήκε δυνατά στο ματς, έβαλε γκολ και έδειξε για 25-30 λεπτά να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Αφού αρχικά οι Βέλγοι έχασαν τριπλή ευκαιρία (!) με Καράσκο, Μενιέ και Αζάρ, προηγήθηκαν στο 13' με τρομερό γκολ του Ναϊνγκολάν, με σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή. Όσο περνούσαν όμως τα λεπτά, οι Ουαλοί ισορροπούσαν το παιχνίδι και αφού στο 26' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το Νιλ Τέιλορ, στο 30' έφεραν το ματς στο 1-1. Ο Ράμσεϊ εκτέλεσε κόρνερ και, ο Άσλεϊ Γουίλιαμς έπιασε καρφωτή κεφαλιά από κοντά, νικώντας τον Κουρτουά. Μεγάλο κενό υπήρξε σε αυτή τη φάση στην άμυνα του Βελγίου, καθώς ουσιαστικά ο αρχηγός των Ουαλών πήδηξε μόνος του. Το γκολ ανέβασε πολύ τους Ουαλούς, που θα μπορούσαν στη συνέχεια του α' ημιχρόνου να προηγηθούν στο σκορ έχοντας ευκαιρίες με Μπέιλ, Τσέστερ, Ράμσεϊ και Ρόμπσον-Κανού.

Στο β' ημίχρονο το Βέλγιο έκλεισε αρχικά την Ουαλία και είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με Ρομέλου Λουκάκου, Ντε Μπρόινε και Αζάρ. Τις χαμένες ευκαιρίες το Βέλγιο τις πλήρωσε, καθώς η Ουαλία στο 55' προηγήθηκε 2-1.

Ο Μπέιλ έκανε την μπαλιά, ο Ράμσεϊ βρήκε τον Ρόμπσον-Κανού κι εκείνος αφού «χόρεψε» όλη την άμυνα των Βέλγων, στη συνέχεια εκτέλεσε τον Κουρτουά. Στη συνέχεια το Βέλγιο πίεσε για την ισοφάριση και στο 74' η κεφαλιά του Φελαϊνί πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 83' καθαρό πέναλτι εις βάρος του Ναϊνγκολάν δεν δόθηκε για το Βέλγιο από τον διαιτητή Σκόμινα.

Το Βέλγιο έχοντας βγει μπροστά για να ισοφαρίσει άφησε την άμυνα ανοιχτή και στο 85' σε αντεπίθεση των Ουαλών, ο Βόουκς με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78' Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ (90' Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (80' Βόουκς).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντινάιερ, Τζόρνταν Λουκάκου (76' Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομέλου Λουκάκου (83' Μπατσουαγί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News