Ειδήσεις

Κίνδυνος να βρεθούν στο "δρόμο" εκπαιδευτικοί των ΚΔΑΠ

Τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς δουλειά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό στα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης όλης της χώρας, με βάση μια σειρά από αλλαγές που μεθοδεύονται και που δίχως καμία ενημέρωση και διάλογο η πολιτεία έφτασε να τις εμφανίζει ως δεδομένες.

Αλλαγές που όπως εξηγούν δεν πλήττουν μόνο τους ίδιους και την εργασία τους αλλά και τις ωφελούμενες οικογένειες που θα είναι λιγότερες από 5-10 τοις εκατό ακόμη και στα παιδιά με αναπηρία.

Οι εξελίξεις όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση αφορούν και στον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες θα μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα, καθώς πλέον αυτό δεν θα γίνεται ανά περιφέρεια αλλά πανελλαδικά, κάτι που είναι σίγουροι ότι θα προκαλέσει ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων, με κυρίαρχο τον αποκλεισμό ακόμη και οικογενειών που θα έχουν στα χέρια τους ακόμη και την έγκριση για τα παιδιά τους.

Οι εργαζόμενοι σε συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου αφού εξέθεσαν τον προβληματισμό τους απέσπασαν τη στήριξη της δημοτικής αρχής που κατηγόρησε την πολιτεία για αιφνιδιασμό.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια