Ειδήσεις

Εικόνες ντροπής στην ψυχιατριακή, βγήκαν τα ράντζα (video)

Τα ράντζα επιστρατεύτηκαν στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, η οποία φράκαρε από ασθενείς. Η ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ μπορεί να φιλοξενήσει 33 ασθενείς, ωστόσο φιλοξενεί 38, με τους 5 που μένουν να νοσηλεύονται σε ράντζα, με ό, τι συνεπάγεται αυτό αναφορικά με την ασφάλεια.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, όπως εξηγεί ο διευθυντής Αλέξανδρος Βγόντζας, πρέπει να υπάρχουν 50 με 55 κρεββάτια στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, που εξυπηρετεί την Ανατολική Κρήτη.

Τα στοιχεία σοκάρουν 30% αύξηση στα περιστατικά στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ παρατηρείται τους θερινούς μήνες. Oι ψυχικές ασθένειες λαμβάνουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση να αποτελεί ένα σοβαρό παράγοντα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ψύχωση, διπολική διαταραχή και κατάθλιψη. Αυτό είναι το τρίπτυχο των ασθενειών που συναντώνται σε συχνότερη κλίμακα στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Την ίδια ώρα, η κινητή μονάδα της ψυχιατρική κλινικής του ΠΑΓΝΗ, έχει εξετάσει 5.000 άνθρωποι από το 2013 και έχουν διαγνωστεί 2000 περίπου ψυχικά ασθενείς.

Η κινητή μονάδα της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ δραστηριοποιείται προς το παρόν στα κέντρα υγείας Χάρακα, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Μοιρών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το προσωπικό.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια