default-image

Που απαγορεύεται η κολύμβηση - Τι δείχνουν οι έλεγχοι

Κρήτη
Που απαγορεύεται η κολύμβηση - Τι δείχνουν οι έλεγχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι κατά διαστήματα,ακόμη και στην "καρδιά" του καλοκαιριού που η Κρήτη ξεχειλίζει από επισκέπτες,είναι οι έλεγχοι ποιότητας ακόμη και σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, αφού το Περιφερειακό εργαστήριο Δημόσιας Υγείας που θεωρητικά καλύπτεται ως προς τις ανάγκες του από το ΚΕΛΛΠΝΟ, λόγω μη χορήγησης κονδυλίων, είναι επί της ουσίας ανενεργό.

Για να λειτουργήσει το εργαστήριο πέρυσι χρειάστηκε η συμβολή της περιφέρειας, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει και το επόμενο διάστημα. Άλλωστε οι έλεγχοι κρίνονται απαραίτητοι αν υπολογίσει κανείς ότι και με την οικονομική κρίση οι εκπτώσεις από την ποιότητα δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο.

Σε ότι αφορά τις παραλίες πάντως η απουσία ελέγχων από το αρμόδιο εργαστήριο, καλύπτονται από την υπηρεσία που διαμορφώνει το πλαίσιο για τις γαλάζιες σημαίες, με τον προϊστάμενο να εξηγεί ότι τα νερά σε επίπεδο Κρήτης δεν εντοπίζουν προβλήματα.

Απαγόρευση κολύμβησης

Όπως κάθε χρόνο πάντως απαγόρευση κολύμβησης είναι έτοιμη να εκδοθεί για τα σημεία:

-         200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του καναλιού του Αλμυρού Ποταμού.

-         200 εκατέρωθεν του Γιόφυρου ποταμού

-         200 μέτρα εκατέρωθεν του χώρου των πρώην σφαγείων στη Νέα Αλικαρνασσό

-         Στα αγκυροβόλια πλοίων και οι μαρίνες

-          Στο λιμάνι του Ηρακλείου

Δεν έχουν γίνει μετρήσεις στο Δερματά

Όσο για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μετατρέψει σε αστικού τύπου παραλία τον κόλπο του Δερματά, οι πολίτες εκφράζουν ήδη την ικανοποίησή τους αν και οι επιστήμονες εξηγούν ότι κοινή οδηγία παραμένει η αποφυγή κολύμβησης σε παραλίες μέσα στις πόλεις.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News