default-image

Τουρίστας λιποθύμησε μέσα στο φάραγγι

Κρήτη
Τουρίστας λιποθύμησε μέσα στο φάραγγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λιποθυμία που ένιωσε και ενώ διέσχιζε το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Ανατολικό Σέλινο στα Χανιά, σήμανε συναγερμό στις αρχές .

Πρόκειται για έναν Γάλλο τουρίστα , η ηλικία του  οποίου ξεπερνάει τα 70 ετη και ο οποίος πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αισθάνθηκε καλά ,έχασε τις αισθήσεις και σωριάστηκε .

Ειδοποιήθηκε άμεσα η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 2 κλιμάκια από Καμπανό και Χανιά με 7 άνδρες προκειμένου να φθάσουν στον αλλοδαπό τουρίστα που βρισκόταν πεσμένος σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, από την είσοδο του φαραγγιού. Ο άνδρας νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε από τους διασώστες και η επιχείρηση απομάκρυνσης του από το φαράγγι είχε τελικά αίσιο τέλος.

Μάλιστα η κατάσταση του ήταν αρκετά καλή και δεν χρειάστηκε καν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή των πρωτων βοηθειών αν και στο  σημείο είχε φθάσει και το ΕΚΑΒ που συμμετέχει στην επιχείρηση και ανέμενε στην είσοδο του φαραγγιού για να παραλάβει τον συγκεκριμένο άνδρα.

Ο Γάλλος σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκει σε γκρουπ τουριστών που θέλησαν σήμερα να διασχίσουν το φαράγγι και οι οποίοι ειδοποιήσαν άμεσα το ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου και διαμένουν, ζητώντας να συνδράμει για παροχή πρώτων βοηθειών και ο οποίος εν συνεχεία κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων.

Να σημειωθεί παντως ότι τα περιστατικά με τραυματισμούς σε φαράγγια της Κρήτης είναι αρκετά το φετινό καλοκαίρι με πρωταγωνιστές κυρίως περιπατητές μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ μόνο στο συγκεκριμένο φαράγγι, πριν από 15 ημέρες , επισης πρωινές ώρες είχε κινδυνεύει μια Αγγλίδα τουρίστρια, 62 ετών .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News