default-image

670 εκ. ευρώ τα φετινά έσοδα της Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο
670 εκ. ευρώ τα φετινά έσοδα της Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία ενός συλλόγου είναι αυτά που είχε τη φετινή χρονιά η Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ομάδας Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο επικεφαλής του συλλόγου παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο του για τη νέα εποχή των Καταλανών, μετά από τη νίκη στις προ μηνών προεδρικές εκλογές, το οποίο στοχεύει στο "να γίνει η Μπάρτσα μεγαλύτερη, ακόμα πιο οικουμενική και διεθνής μέσα από πρότζεκτ όπως τα Masia 360, τα σχολεία της Μπαρτσελόνα και τις ακαδημίες".

Όπως τόνισε ο Μπαρτομέου "το 2003, έλεγαν ότι για να έχεις μία δυνατή ομάδα και ικανοποιημένα μέλη πρέπει να μπορείς να επανεπενδύεις όλο και περισσότερα έσοδα. Εμείς λέμε ότι δεν γίνεται να εξαρτάσαι μόνο από τα αποτελέσματα".

Σχολιάζοντας τον ανταγωνισμό και το μοντέλο των μεγαλοεπιχειρηματιών - ιδιοκτητών, διαφοροποιήθηκε: "Έχουμε σπουδαίους αντιπάλους, ιδιοκτησίας μεγιστάνων, ενώ άλλοι είναι στο χρηματιστήριο. Πρόκειται για αντιπάλους και εκτός γηπέδων, με τους οποίους ανταγωνιζόμαστε για σπόνσορες και όχι μόνο.

 Είναι μονόδρομος το 2021 να είμαστε ακόμα πιο μεγάλοι. Είμαστε περήφανοι επειδή σήμερα ηγούμαστε του κόσμου του αθλητισμού. Δεν έχουμε πολλά, αλλά έχουμε απεριόριστες πηγές. Όσο για το Financial Fair Play, το πλεονέκτημά μας είναι ότι επανεπενδύουμε ότι βγάζουμε. Η ιδέα να πλουτίσουμε τους μετόχους μας δεν προκύπτει από αυτό το διοικητικό συμβούλιο".

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μεταξύ των ερωτήσεων που προέκυψαν στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο οικονομικός απολογισμός της σεζόν 2015-2016. Ο Μπαρτομέου δήλωσε ότι η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου στην ιστορία του αθλήματος, με βάση τα δημοσιευμένα δεδομένα.

"Έχουμε νέο ρεκόρ εσόδων που αγγίζει τα 670.000.000 ευρώ", τόνισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, η οποία την περσινή σεζόν είχε ανακοινώσει μέσω του ισολογισμού της έσοδα 608.000.000 και 15.000.000 κέρδος μετά φόρων.

Το παγκόσμιο ρεκόρ κρατούσε από την περσινή σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στον ισολογισμό της είχε ανακοινώσει έσοδα 660.600.000.

Ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" ανακοίνωσε ότι "μειώσαμε το χρέος κατά 40.000.000 ακόμη" και από τα 320.000.000 έπεσε στα 280.000.000.

Μετά από μία καλοκαιρινή σεζόν δίχως μεταγραφές λόγω της σχετικής τιμωρίας από τη FIFA, πλέον η Μπαρτσελόνα διαθέτει 60.000.000 ευρώ για μεταγραφές συν τα έσοδα από τις πωλήσεις, με αρχή τα 8.000.000 ευρώ από τον Μαρκ Μπάρτρα που κατέληξε στην Ντόρτμουντ.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι Καταλανοί εμφανίζονται κινητικοί τον τελευταίο καιρό, λόγω της απόκτησης του Σαμουέλ Ουμτιτί. Ο 22χρονος Γάλλος στόπερ δεν θα ανακοινωθεί πριν περάσει από ιατρικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε ο Μπαρτομέου, αποκαλύπτοντας ότι το ακριβές (καθαρό) ποσό της μεταγραφής από τη Λιόν ανέρχεται σε 25.000.000 ευρώ και ότι δεν θα αποκτηθεί άλλος στόπερ.

Σε ερώτηση για το εάν ο σύλλογος σκοπεύει να δαπανήσει 40.000.000 ευρώ για να πάρει ως αναπληρωματικό τον Κέβιν Γκαμεϊρό της Σεβίλλης, επιβεβαίωσε ότι ψάχνει για επιθετικό, είτε για πιο μεγάλο σε ηλικία για να βοηθήσει είτε πιο μικρό με βλέμμα στο μέλλον, ωστόσο σε καμία περίπτωση ο βετεράνος δεν θα κοστίσει πολύ.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι κανείς εκ των Κλάουντιο Μπράβο, Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, Χαβιέρ Μαστσεράνο, Αρντά Τουράν και Αλέιτς Βιδάλ θα αποχωρήσει από το ρόστερ, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου.

Για τον Λιονέλ Μέσι, επεσήμανε ότι θα παραμείνει στην ομάδα για όσο επιθυμεί ο Αργεντινός και τόνισε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Αργεντινής "είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση".

Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε ότι το θέμα της ανανέωσης του Νεϊμάρ βρίσκεται στην τελική ευθεία και επανέλαβε ότι το καθαρό κόστος της απόκτησής του από τη Σάντος ανέρχεται σε 57.100.000 ("17.100.000 στη Σάντος, 40.000.000 στον πατέρα του") συν 2.000.000 μπόνους. "Τα υπόλοιπα δεδομένα που παρουσιάσαμε στον εισαγγελέα και τα υπόλοιπα συμβόλαια αφορούσαν θέματα σκάουτινιγκ".

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Επιπλέον, αναμένονται περαιτέρω έσοδα από την ονοματοδοσία του "Καμπ Νόου" μία προεκλογική υπόσχεση που σχολιάστηκε ως "φιάσκο" στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που αρνήθηκε ο Μπαρτομέου, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση της υπόθεσης δίνει ευκαιρία για καλύτερες διαπραγματεύσεις.

Τόνισε μάλιστα ότι η συμφωνία μπορεί να φέρει στα ταμεία της ομάδας μέχρι και 200.000.000!

Πηγή: http://www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News