default-image

Σεισμοί, τσουνάμι και πλημμύρες στο επίκεντρο συνεδρίου

Κρήτη
Σεισμοί, τσουνάμι και πλημμύρες στο επίκεντρο συνεδρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας σεισμός ή ένα τσουνάμι στο άκουσμα και μόνο της πιθανότητας, προκαλεί ρίγη. Η δυνατότητα της πρόβλεψης τους όμως αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες του χώρου οι οποίοι εξηγούν πως σε ότι έχει να κάνει με τους σεισμούς είναι δύσκολο να τους προβλέψουμε με ακρίβεια.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν στην πρόβλεψη καταστροφών όπως οι σεισμοί σε αντίθεση με άλλες όπως είναι οι πλημμύρες , ενώ τόνισαν ότι εκτός από την μηχανική σημαντικό ρόλο στην διαχείριση των καταστάσεων αυτών παίζει και η παιδεία που έχει κάθε λαός.

H «ώσμωση» μεθόδων και πρακτικών γύρω  από τις φυσικές καταστροφές αλλά  και η ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις ήταν το θέμα του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Μηχανική που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πλατανιά ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και το ζήτημα της παιδείας στην διαχείριση των καταστροφών αλλά και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων τους

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν το Εργαστήριο Εδαφομηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ σημαντικοί υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν  η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά.

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News