Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε το νέο τεχνολογικό πάρκο στο ΙΤΕ

Δυνατοί παίχτες στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναδεικνύουν την Κρήτη με τη δημιουργία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου στο ΙΤΕ.

Η σημαντική αυτή επένδυση για ολόκληρο το νησί μας πρόκειται να ανοίξει πολλές νέες θέσεις εργασίας σε εξειδικευμένους επιστήμονες που σχετίζονται με το κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας και έρευνας. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

30χρονη επιτυχημένη δραστηριότητα του Εργαστηρίου CARV

Τα σημερινά εγκαίνια, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης,  αποτελούν για την Περιφέρεια Κρήτης,  μια αναμφίβολη απόδειξη της άριστης επιστημονικής δουλειάς που παράγεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, επισφραγίζουν την  σημαντική πορεία που ξεκίνησε από την Ίδρυση του Ιδρύματος, αλλά και την τριαντάχρονη επιτυχημένη και αποτελεσματική δραστηριότητα του Εργαστηρίου CARV του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να περάσει η καινοτομία και τα επιτεύγματα της έρευνας στην τοπική οικονομία και αυτός είναι στόχος για να υπάρξει τόνωση, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη.

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Κρήτη τη συνεργασία του ΙΤΕ με την εταιρεία Kαλιό (KALEAO) μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Συγχαίρουμε τα στελέχη  του Ινστιτούτου Πληροφορικής, τον Καθηγητή Μανώλη Κατεβαίνη, καθώς το δικό τους έργο είναι αυτό που προσδίδει υπολογίσιμα αποτελέσματα για την οικονομία και την ανάπτυξη στην Κρήτη. Ενός τόπου, όπου το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλουν σε συνδυασμό με τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, δημιουργούν ένα ευνοϊκό πεδίο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης.

Η παρουσία κορυφαίων Πανεπιστημιακών  και Ερευνητικών Ιδρυμάτων που διεξάγουν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε επίπεδα διεθνούς αριστείας,  ανοίγουν στην Κρήτη την προοπτική να αποτελέσει επιπλέον και μια Περιφέρεια  καινοτομίας. Για το λόγο αυτό αναζητούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τα απαραίτητα οργανωτικά άλματα για να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο καινοτομίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές. Η καινοτομία είναι η δύναμη, η πρόοδος, που μας οδηγεί στην επόμενη ημέρα, στο μέλλον. Υιοθετούμε μια στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας όπου οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε συνέργεια και με άλλους τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η υγεία, η ενέργεια και το περιβάλλον θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας και θα αποτελέσουν γέφυρα προς τις διεθνείς αγορές».

Μετά τις ομιλίες στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, ο Περιφερειάρχης εγκαινίασε με τα στελέχη του ΙΤΕ, και εκπροσώπους της  KALEAO, το Κέντρο Ανάπτυξης της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας KALEAO που βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο του ΙΤΕ.

Eπανάσταση στην αγορά των διακομιστών

Ο Δρ. Giampietro Tecchiolli, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της KALEAO, με αφορμή τα εγκαίνια, δήλωσε: «Η KALEAO είναι μία εξόχως καινοτόμος εταιρεία που στοχεύει να φέρει επανάσταση στην αγορά των διακομιστών (servers) επιτρέποντας πραγματική σύγκλιση σε κλίμακα Ιστού μέσω των προϊόντων της.  Η Kaleao είναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία με παγκόσμια παρουσία· αξιοποιεί ευρωπαϊκή τεχνολογία λειτουργώντας σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει τον εμπορικό της βραχίονα στις ΗΠΑ.  

» Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Κέντρο Ανάπτυξής μας στην Κρήτη, στο ΕΤΕΠ-Κ, και για τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ, μέσα από τα οποία προέκυψε η σχεδίαση βασικών συνιστωσών του εμβληματικού μας προϊόντος, KMAX, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός Εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Κρήτη, από κοινού με το ΙΠ-ΙΤΕ».

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια