default-image

Δεν θα κοπούν επιδόματα λέει η Θεανώ Φωτίου

Κρήτη
Δεν θα κοπούν επιδόματα λέει η Θεανώ Φωτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τρία επίπεδα κινείται η νέα λογική της κυβέρνησης σε σχέση με την κοινωνική πολιτική και πως αυτή θα διαμορφωθεί όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου από τον Άγιο Νικόλαο. Η πρωτοβάθμια φροντίδα, τα ιδρύματα και πως αυτά λειτουργούν και ο στόχος της αποιδρυματοποίησης είναι οι βασικοί άξονες όπως διευκρίνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κοπεί κάποιο επίδομα, ωστόσο η διαφάνεια θα είναι το κυρίαρχο μέλημα.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια η διαφορετική δομή των ιδρυμάτων στη χώρα καλλιεργούσε συνθήκες διαχωρισμού του ενός από του άλλου, η κ. Φωτίου είπε ότι με βάση το νόμο πλαίσιο για το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που σε λίγους μήνες θα είναι νόμος του κράτους, όλα θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και ο σκοπός θα είναι η δημόσια φροντίδα και όχι όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι προτεραιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιδρυμάτων που λειτουργούν με ιδιωτικούς όρους, έχοντας να διαχειριστούν δίχως τον απαιτούμενο όπως τόνισε έλεγχο, τεράστιες περιουσίες από δωρεές και κληροδοτήματα.

Ενδεχόμενο να αλλάξουν οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσιών

 Στο πλαίσιο του 6ου πανελλήνιου συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας που πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο, η υπουργός τόνισε ότι ζητούμενο είναι η αποιδρυματοποίηση, σε μια κατεύθυνση ένταξης στην κοινωνία όσων εδώ και δεκαετίες ως μοναδική λύση κατέληγαν μέσα σε ιδρύματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αλλάξουν και οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσιών.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News