default-image

Οι κάμερες "πρόδωσαν" δίδυμο που έκλεβε πανάκριβα κοσμήματα

Κρήτη
Οι κάμερες "πρόδωσαν" δίδυμο που έκλεβε πανάκριβα κοσμήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι καταστηματάρχες στον Άγιο Νικόλαο από τα απανωτά περιστατικά κλοπών όχι μόνο από ντόπιους ή και ρομά, αλλά και από τουρίστες που προφασιζόμενοι τους υποψήφιους πελάτες, αρπάζουν ό,τι βρουν μέσα από τα καταστήματα.

Πιο πρόσφατο περιστατικό, η κλοπή χρυσαφικών που επιχείρησαν να αρπάξουν δύο γυναίκες Ρομά μέρα μεσημέρι, δίχως να υπολογίσουν το σύστημα καμερών που είχε καταγράψει τις κινήσεις τους.

Λογάριασαν χωρίς τις... κάμερες

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν την Τετάρτη μέρα μεσημέρι σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο του Αγίου Νικολάου. Είχαν μπει μέσα και με τη μέθοδο της απασχόλησης επιχείρησαν να αποσπάσουν από το κατάστημα κοσμήματα αξίας 10.000. Το μόνο που δεν είχαν υπολογίσει ήταν το σύστημα καμερών μέσα στο κατάστημα που κατέγραφε τις κινήσεις τους και έτσι με ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφορά, τόσο η 24χρονη όσο και η 25χρονη φίλη της, ακινητοποιήθηκαν από τον καταστηματάρχη και εργαζόμενους και αμέσως μετά συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο κ. Αριστοτέλης Γεροντής κοσμηματοπώλης στον Άγιο Νικόλαο από το 1969 εξηγεί ότι ανέκαθεν υπήρχαν τέτοια περιστατικά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια που και η ποιότητα των επισκεπτών είναι κατώτερη αυτής των προηγούμενων δεκαετιών,τα φαινόμενα έχουν αυξητική τάση.

Έτσι μεγαλύτερη είναι η αγωνία για τους καταστηματάρχες για να προστατεύσουν τα προϊόντα τους, ακόμη και από την αγωνία  τους να τα πουλήσουν. Οι καταστηματάρχες στον Άγιο Νικόλαο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εξηγώντας πως ακόμη και τουρίστες που κάνουν διακοπές στην περιοχή, δεν διστάζουν να βάζουν χέρι στην περιουσία τους.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News