Ειδήσεις

Έμφαση στην ενδοχώρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Βήμα - βήμα οργώνει την ενδοχώρα της Κρήτης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, σε μια προσπάθεια προσαρμογής του έργου της ΕΛΑΣ στις συνεχώς μεταβαλλόμενος ανάγκες. Σειρά είχε την Πέμπτη ο δήμος Μινώα Πεδιάδος όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του Δημάρχου κ. Καλογεράκη και του υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, παρουσία και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου κ. Στυλιανού Καρακούδη.

Στόχος ήταν να τεθούν επί τάπητος τα θέματα αστυνόμευσης και ευρύτερα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ώστε να αναζητηθούν από κοινού  τρόποι συνεργασίας για την αντιμετώπιση τους.

Επί τάπητος έλεγχοι και περιπολίες

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος, έθεσε υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου, με κυρίαρχο θέμα την ενίσχυση της δύναμης των  υπαρχόντων Αστυνομικών Τμημάτων, προϋπόθεση απαραίτητη, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η παρουσία των ελέγχων και των περιπολιών τους, στην περιοχή του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της μικροεγκληματικότητας, που παρουσιάζεται στην περιοχή και στο φαινόμενο της παράνομης βόσκησης σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις το οποίο εξελίσσεται σε μάστιγα.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης δεσμεύτηκε ότι θα δει και θα αντιμετωπίσει άμεσα όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή. Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης οι διαδικασίες ενίσχυσης της παρουσίας της ΕΛΑΣ στην περιοχή θα είναι άμεσες. Με συχνότερους ελέγχους και αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.  

Ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης ευχαρίστησε τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την τοπική ΕΛΑΣ και ζήτησε αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί σε καθημερινή βάση προς όφελος των πολιτών του Δήμου. Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια