Ειδήσεις

Παραδόθηκε αλλά...διχάζει η πλατεία Κορνάρου

Ανοιχτή για τους πολίτες είναι από την Πέμπτη 30 Ιουνίου, η πλατεία Κορνάρου. Με την εξομάλυνση της υψομετρικής διαφοράς ανάμεσα στα επίπεδα της πλατείας Κορνάρου και με την τοποθέτηση αντιολισθητικής ταινίας κατά μήκος του αναβαθμού, ολοκληρώθηκαν οι συμπληρωματικές και αναγκαίες εργασίες στο έργο της ανάπλασης της πλατείας, ώστε οι πεζοί να κινούνται με ασφάλεια.

Στο σημείο βρέθηκε ο Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος συνομίλησε με δημότες και καταστηματάρχες της περιοχής. Παράλληλα, έγιναν παρεμβάσεις στα μάρμαρα όπου έγινε επίστρωση με ειδικό υλικό υψηλής τεχνολογίας για την προστασία και τον εύκολο καθαρισμό τους.

Διίστανται οι απόψεις

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο το οποίο πέρασε από πολλά εμπόδια και με τις απόψεις να διίστανται όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε τον Απρίλιο του 2014, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η σύμβαση που υπογράφηκε ήταν ύψους 497.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, οι εργασίες σταμάτησαν και ξεκίνησαν έναν χρόνο αργότερα. Ακολούθησε σύμβαση συμπληρωματικών έργων, με την παρούσα δημοτική αρχή να ολοκληρώνει το έργο και να το παραδίδει στους δημότες.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια