Ειδήσεις

Μικρή κλίμακας αλλά πολλά υποσχόμενες αλλαγές στην ΕΛΑΣ

Ανασχηματισμό μικρής κλίμακας, ενόψει της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στην Κρήτη επέφεραν οι τακτικές μεταθέσεις του προσωπικού που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλαγή σκυτάλης συντελείται στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, απ' όπου αποχωρεί ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προσφοράς του, ο κ. Μανόλης Χρυσός, ο οποίος τοποθετείται στο Β' Αστυνομικό Τμήμα.

Νέος επικεφαλής της καίριας υπηρεσίας αναλαμβάνει ο Μανόλης Ζαϊμάκης, μέχρι χθες διοικητής του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Μεσαράς.

Το ανακάτεμα της τράπουλας φέρει σε θέση ευθύνης ένα νεαρό ωστόσο ικανότατο και δοκιμασμένο αξιωματικό ο οποίος αναλαμβάνει να υλοποιήσει το νέο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων. Ένα γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, με το επιτελείο του, αναλώνονται καθημερινά στην εξέταση του προβλήματος και την αναζήτηση λύσεων για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και την πρόληψη ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Οι απώλειες είναι οδυνηρές και η προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών παραμένει πρώτη προτεραιότητα της ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου σημειώνεται ακόμη μια μετάθεση αυτή του Γιώργου Δοξαστάκης  ο οποίος ανήκε στη δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και μετακινείται μετά την ανάρρωση του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη  

Σχόλια