default-image

Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο Μαρινόπουλο

Κρήτη
Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο Μαρινόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

                    Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο ζήτησε το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου το οποίο αναφέρει:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η Διοίκηση της οποίας κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Επιχείρησης, που αδιαφορώντας για την τύχη των 12.500 εργαζομένων και των οικογενειών τους, οδηγεί στο κλείσιμο της επιχείρησης, μετά από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς κινδυνεύοντας να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία. Σε καμία περίπτωση ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» ευθυνών για την εν λόγο  επιχειρήσει και  εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το τοπικό παράρτημα του Σωματείου εργαζομένων Ν. Ηρακλείου θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των μισθών τους.

"Καμία θυσία των δικαιωμάτων"

«Καμία θυσία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα σ/μ Μαρινόπουλος» διατρανώνει ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων του νομού Ρεθύμνου. Μετά την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας και της ΓΣΕΕ τώρα και οι Λογιστές του Ρεθύμνου συμπαραστέκονται στους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου όπως και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου,  παρακολουθούν  με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης,  σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Μαζί με Εργαζόμενους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις  θέσεις εργασίας, τους μισθούς και όλες τις εργατικές  απαιτήσεις,  οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν τα εύκολα "θύματα" των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ' επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου, τ' οποίο έχει διαμορφωθεί ως εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Τονίζεται ότι η αλλαγή του πτωχευτικού δικαίου, έγινε με την ψήφο της σημερινής Κυβέρνησης, διασφαλίζοντας πρώτα τις τράπεζες και αφήνει τελευταίους τους εργαζόμενους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου μαζί με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου θα αγωνιστεί με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας όπως και την κανονική καταβολή των μισθών τους, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΡΩΤΗ .

Γι΄ αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ τους Εργαζόμενους ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ του Ρεθύμνου, σε κοινή Σύσκεψη στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, για περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News