default-image

Οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο στο Κολυμπάρι Χανίων

Κρήτη
Οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο στο Κολυμπάρι Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Οφθαλμολογικό συνέδριο διοργανώνει από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων το ΒΕΜΜΟ - Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής Οφθαλμού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το συνέδριο οργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια και σε αυτό λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι επιστήμονες της Οπτικής και της Όρασης από 30 χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και εορτάζοντας τα 25 χρόνια της τεχνικής Lasik την οποία ανακάλυψε ο καθηγητής Γιάννης Παλλήκαρης και αφορά στην διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών με την χρήση laser, τεχνική με την οποία χειρουργούνται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, θα λάβουν χώρα δύο ξεχωριστά γεγονότα για την επιστημονική κοινότητα

*  Έκθεση με θέμα «25 χρόνια Lasik - η μετάβαση από το νυστέρι στο laser» στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από 1 έως 3 Ιουλίου 2016. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί η προσωπική συλλογή του κ. Παλλήκαρη που περιλαμβάνει σπάνια οφθαλμολογικά εργαλεία και μηχανήματα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρα 6 το απόγευμα.

* Την ίδια ημέρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, θα γίνει τελετή βράβευσης κορυφαίων οφθαλμιάτρων της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα, τον πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Εταιρίας χειρουργών καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής (ESCRS), καθηγητή David Spalton και τους καθηγητές Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Παλλήκαρη και  Μιλτιάδη Τσιλιμπάρη. Η τελετή αρχίζει στις 7 το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News