default-image

Είδε τον ουρανό "σφοντύλι" από κρυφή λακούβα στον Κούλε

Κρήτη
Είδε τον ουρανό "σφοντύλι" από κρυφή λακούβα στον Κούλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάνω... κάτω είδε ένας άτυχος άνδρας στο Ηράκλειο, αφού την ώρα που οδηγούσε το ποδήλατό του στον Κούλε για την καθιερωμένη βόλτα του βρέθηκε ανάσκελα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, την ώρα που βρισκόταν στη γωνία του ενετικού κάστρου αργά χθες το βράδυ και οδηγούσε το ποδήλατο, παραχώρησε προτεραιότητα σε άλλο ποδηλάτη. Την ίδια στιγμή και παρά την προσπάθειά του να επαναφέρει το ποδήλατο, η μπροστινή ρόδα έπεσε σε λακκούβα που ήταν κρυμμένη κάτω από κούτες και ο ίδιος τραυματίστηκε κατά την πτώση του.

«Ένας άνθρωπος με πλησίασε είδε το αίμα, με ρώτησε αν θέλω βοήθεια και καλέσαμε αμέσως το ΕΚΑΒ. Δεν χρειάστηκα ευτυχώς ράμματα και το ΕΚΑΒ έφυγε. Όμως πήγα στο νοσοκομείο το πρωί και έβγαλα ακτινογραφία. Πονάω παντού και προσπαθώ από χθες να καταλάβω πως έγινε το ατύχημα», παραδέχεται ο ίδιος στο neakriti.gr περιγράφοντας εκείνα τα λεπτά αγωνίας που έζησε.

Στο σημείο κλήθηκε το Λιμενικό Σώμα, όπως και εκπρόσωπος του ΟΛΗ για να καταγράψουν το περιστατικό ενώ κοντά στις λακκούβες τοποθετήθηκαν προστατευτικές κορύνες.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το πρόβλημα στην περιοχή γίνεται αντικείμενο έρευνας από το neakriti.gr, αφού και κατά το πρόσφατο παρελθόν τα επικίνδυνα σημεία είχαν επισημανθεί όπως και ο κίνδυνος ατυχήματος, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Φιλιππής: Τραγικό περιστατικό προσπαθούμε να βρούμε λύση

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλων Φιλίππη, ο οποίος το επιβεβαίωσε αναφέροντας μεταξύ άλλων πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο για να δώσουν λύση. Γίνεται προσπάθεια σύμφωνα με τον ίδιο να διορθωθούν όλα τα προβλήματα αλλά τα συνολικά 21 άτομα που απαρτίζουν τον Οργανισμό δεν μπορούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε όλες τις ανάγκες.

Συγκεκριμένα ο κ. Φιλιππής, είπε: «Ενημερώθηκα ότι έγινε ένα περιστατικό, πήγαν επί τόπου να το δουν η Αντιπρόεδρος και ένας τεχνικός και περιμένω να μου κάνουν την ενημέρωση. Έχει γίνει ένα έργο για τον Κούλε και από πλευράς Αρχαιολογίας και αυτό το έργο προέβλεπε μία σύνδεση για οπτική ίνα και αποχέτευση από τον Κούλε προς το δίκτυο της ΔΕΥΑΗ κοντά στους ψαράδες. Σε αυτή την διαδικασία είχαμε εγκρίνει στην Αρχαιολογία να περάσει αυτούς τους αγωγούς. Εκεί συμπληρώθηκε με το κατάλληλο υλικό.

Λόγω όμως της θάλασσας και δεδομένου ότι δεν υπάρχει προστατευτικό, το σημείο φαγώνεται και ίσως προέκυψε από κει η λακκούβα. Μάλιστα, με ειδική εργολαβία θα μεριμνήσουμε αυτές τις ημέρες το συντομότερο δυνατό να επισκευάσουμε το σημείο, γιατί αυτά τα πράγματα δεν τα αφήνουμε έτσι».

Ο κ. Φιλιππής ρωτήθηκε μάλιστα για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προειδοποιητική σήμανση για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, καθώς και για το γεγονός ότι ενδεχομένως ο άνθρωπος που τραυματίστηκε υποβάλλει μήνυση κατά του ΟΛΗ για αυτό.

«Θα έπρεπε να υπήρχε. Μόλις ειδοποιηθήκαμε σπεύσαμε να βάλουμε αμέσως κώνο για να προσέχει ο κόσμος. Εννοείται αν πέσει στην αντίληψή μας κάτι το κάνουμε αμέσως. Το ότι υπήρχαν κούτες δεν είναι αποτέλεσμα εργασίας του ΟΛΗ και μάλιστα υπάρχει επιτροπή για την εποπτεία των λιμανιών που αμέσως μας ειδοποίησε.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τον άνθρωπο και να τον βοηθήσουμε ανθρώπινα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να τρέχουμε στα δικαστήρια. Πάντως το σημαντικό είναι ότι η υποστελέχωση, είναι κάτι για το οποίο προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Περιμένουμε βέβαια και τις επικείμενες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα για δώσουμε μόνιμη λύση».

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News