Ειδήσεις

Λήγουν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ,σε αδιέξοδο 10 εκ. Έλληνες

Πυρ και μανία ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με το δεδομένο ότι έφτασε και η τελευταία ημέρα της σύμβασης των γιατρών  με τον ΕΟΠΥΥ, και χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ενημέρωση για ανανέωση της από τον οργανισμό, υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών υγείας 10 εκατομμύρια Ελλήνων.

"Ασφαλιζόμενοι και γιατροί βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμα αδιέξοδο όσον αφορά τη συνέχιση της συνεργασίας τους ,με τους μεν πρώτους να πλήττονται περισσότερο καθώς δεν θα έχουν περίθαλψη οι δε δεύτεροι με δεδομένο ότι δεν θα πληρώνονται θα λειτουργούν τα ιατρεία τους όπως όπως," δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης.

Ενώ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη Σωτήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος ζητάει λύση εδώ και τώρα και τονίζει :

"Φτάνοντας στην τελευταία ημέρα της σύμβασης μας με τον ΕΟΠΥΥ, και χωρίς καμία ενημέρωση για ανανέωση της από τον οργανισμό, υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών υγείας 10 εκατομμύρια Ελλήνων, είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα αδιέξοδο όσον αφορά τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

Ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων παραμένει απλήρωτος από το Γενάρη του 2016, με γελοίες δικαιολογίες, που δε συνάδουν με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του συγκεκριμένου φορέα. Οι οφειλές αυτές έχουν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμες, όπως και αυτές του Φεβρουαρίου του 2016.

Με τα δεδομένα αυτά και για την ομαλή συνέχιση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, ζητάμε:

1.      Να μας ενημερώσετε εγκαίρως εάν η σύμβαση μας είναι σε ισχύ από 01/07/2016.

2.      Την πορεία αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας.

3.      Τον αριθμό των ιατρών που παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Ιανουάριο του 2016."

Με τον κ. Βαβουρανάκη μιλώντας στο neakriti.gr να υπογραμμίζει :Εμείς πάντως έχουμε κατάθεση συγκεκριμένη πρόταση από τον Οκτώβρη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο μοναδικός σύλλογος στη χώρα που έχει προβεί σε μία τέτοια ενέργεια καλώντας υπουργείο και φορείς να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να μας απαντήσουν τι μέλλει γενέσθαι αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση.

Σχόλια