default-image

Κλοπές απ' άκρη σε άκρη στην Κρήτη

Κρήτη
Κλοπές απ' άκρη σε άκρη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα σε πολλές περιοχές της Κρήτης, με την Αστυνομία να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες από τους επιτήδειους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ, χθες μόνο καταγράφηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών. Μία στα Χανιά, μία στο Λασίθι και ακόμα μία στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την κλοπή στο Ηράκλειο, συνελήφθη χθες το απόγευα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ένας 45χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για κλοπή.

Το απόγευμα σε έλεγχο από αστυνομικούς στον 45χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια γυναικεία τσάντα η οποία περιείχε διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα. Όπως προέκυψε, ο 45χρονος είχε αφαιρέσει την εν λόγω τσάντα προηγουμένως από 47χρονη Γερμανίδα. Η προανάκριση διενεργείται την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Αναφορικά με την κλοπή στα Χανιά, το neakriti.gr επισήμανε νωρίτερα πως δύο άτομα άνοιξαν αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από μέσα κάθε είδους αντικείμενα. Από προσωπικά έγγραφα, μέχρι ένα αλυσοπρίονο που όμως δεν κατάφεραν να μεταφέρουν πολύ μακρυά καθώς συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Η μία τον απασχολούσε, η άλλη έκλεβε

Δύο νεαρές κοπέλες 24 και 25 ετών ήταν οι πρωταγωνίστριες σε περίπτωση κλοπής κοσμηματοπωλείου στο Λασίθι. Συγκεκριμένα η μία απασχολούσε με ερωτήσεις τον 60χρονο ιδιοκτήτη την ίδια ώρα που η έταιρη συλληφθείσα, αφαιρούσε μεγάλης αξίας κοσμήματα.

Έγιναν όμως γρήγορα αντιληπτές και μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθησαν. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Πάντως και τα τρία περιστατικά αλλά και αυτά των προηγούμενων ημερών, έχουν προβληματίσει αφού σε μία περίοδο υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας παρατηρούνται περιστατικά κλοπών σε όλο το νησί. Θετικό πάντως είναι το γεγονός πως η παρέμβαση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ είναι καθοριστικής σημασίας, διεκπαιρεόνοντας τις υποθέσεις αυτές.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News