Ειδήσεις

"Αν ζούσε ο Καζαντζάκης είχε να γράψει για την Κρήτη .."

Μια επιστολή με νόημα ,μία επιστολή με έντονο το συναίσθημα της αγανάκτησης από έναν μετανάστη της Ολλανδίας που αγαπάει την Κρήτη και την επισκέπτεται πυκνά συχνά ,ωστόσο  με τον δικό του τρόπο εκφράζει τη λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ,το ανύπαρκτο μέχρι και σήμερα διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, αλλά και τον φονικό όπως έχει αποδειχτεί ΒΟΑΚ.

Μια επιστολή που έστειλε ο ίδιος στο neakriti.gr αναφερόμενος στα θα ..θα..θα  των πολιτικών για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης,τα παράπονα που ακούσει όταν βρίσκεται στο αεροδρόμιο από ξένους τουρίστες αλλά και το πώς θα χειρίζοταν την κατάσταση με την πένα του ο μεγάλος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης.

Η επιστολή έχει ώς εξής:

Το αεροδρόμιο του  Νίκου Καζανζακη, είναι πλούσιο εδώ και  μερικές ημέρες με την  προτομή του μεγάλου μας Συγγραφέα.

Είμαι  μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας από το 1986.Κανω χρήση  του Αεροδρομίου, Ηράκλειου Ν.Καζανζακη ,σχεδόν δυο φορές τον χρόνο από τότε που έγινα μετανάστης.

Ναι ,δεν είναι  το ίδιο αεροδρόμιο όπως ήταν πριν 30 χρόνια. Όπως  δεν είναι και η  μεταφορά ταξιδιωτών όσον άφορα τον αριθμό τους.

Η Ελληνική ιδιωτική οικονομία  τις τελευταίες δεκαετίες έχει επενδύσει μεγάλα κεφαλαία στον τομέα του τουρισμού. Η Κρήτη ειδικά περιμένει  κάθε χρόνο να αρχίσει  η τουριστική σεζόν με μεγάλη  αγωνία.

Επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι όπως και ένα μεγάλο μέρος  της κρητικής οικονομίας εξαρτώνται από την τουριστική βιομηχανία. Αλήθεια  πως εκτιμούμε το προϊόν που ακούει στο όνομα τουρισμός  ;

Πολλά έχουν  γραφεί και θα γράφονται  για τις υποδομές της Κρήτης όσον άφορα  τον τουρισμό.

Αν ζούσε ο Ν.Καζανζακης πολλά θα έγραφε για αυτό το θέμα. Πάντα ήθελα να γράψω τις σκέψεις μου και του προβληματισμούς μου για την περίεργη ανάπτυξη του νησιού μου που τόσο πολύ μου λείπει εδώ στην ξενιτιά. Πολλές φορές όταν είμαι στην αίθουσα αναχωρήσεων ακούω παρατηρησεις,δεν ξαναρχόμαστε εδώ, είμαστε σε Ευρωπαϊκή χώρα ;,κρίμα τέτοιο όμορφο νησί να έχει τέτοιο αεροδρόμιο, είναι μερικές που θυμάμαι. Είναι λογικό κάθε τουρίστας να κάνει συγκρίσεις.

Μόνο οι δικοί μας  πολιτικοί άρχοντες δεν κάνουν συγκρίσεις  με την Ευρωπαϊκή κατάσταση των αεροδρομίων. Μόνο μας παραμυθιάζουν στα ..θα ...και τις υποσχέσεις. Αν αγαπούσαν λίγο αυτόν τον τόπο οι υποδομές της Κρήτης με τόσο τουριστική κίνησή έπρεπε να ήταν οι ποιο σύγχρονες στον κόσμο. Έχω βαρεθεί να ακούω για το καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλι Πεδιάδας. Όπως 40 χρόνια φτιάχνεται ο Β.Ο.Α.Κ και ακόμα δεν έχει τελειωσει.Ποσο θα κρατήσει να έχομε κόσμο λόγω κλίματος και ιστορίας;

Καταστρέφομε τον παράδεισο που βρήκαμε από του προγονούς μας.      ΄

Πολύ φοβάμαι ότι θα περιμένομε 40 χρόνια και για το καινούργιο αεροδρόμιο. Μέχρι τότε καλό είναι το υπάρχον να προσαρμοστεί  στις βασικές ανάγκες των ταξιδιωτων.Γιατι δυστυχώς και εκεί υστερούμε κατά πολύ. Όλα είναι γνωστά σε όλους όμως, όλοι αδρανουνε.Κριμα, γιατί μια Κρήτη με τουριστικές υποδομές ανάλογα του 2016,θα είχε πολύ περισσότερα ωφελεί από ότι σήμερα.

G.Davrados

HOLLAND

Σχόλια