Ειδήσεις

Με διαφορά 7 λεπτών δύο νέες φωτιές στην Κρήτη

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν  το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι το γεγονός ότι και οι δύο εκδηλώθηκαν με διαφορά ελάχιστων λεπτών , μόλις 7 .

Συγκεκριμένα το πρώτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι  στα Χουστουλιανά της Μεσσαράς σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική η οποία και έσπευσε με 2 οχήματα και 5άνδρες. Η φωτιά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο 3 ώρες μετά, καταστρέφοντας συνολικά 2 στρέμματα γεωργικής έκτασης και 2 στρέμματα καλαμώνες.

Στις 12.27 το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής πήρε και πάλι φωτιά καθώς ενημερωνόταν για εκδήλωση πυρκαγιάς αυτήν την φορά στην περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου.

Σε αυτήν την περίπτωση στο σημείο των Ατσιπάδων έσπευσαν 3 οχήματα με 8 άνδρες οι οποίοι και τελικά στις 7 το απόγευμα την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο αποτεφρώνοντας συνολικά 4 στρέμματα καλαμώνων και 2 γεωργικής έκτασης .

Και στις δύο περιπτώσεις δεν κινδύνευσαν ούτε κατοικίες ούτε ανθρώπινες ζωές ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση των πύρινων μετώπων έχει ήδη ξεκινήσει το προανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια