Ειδήσεις

Αποζημιώσεις τέλος για τους πληγέντες εκτός ΕΛΓΑ

Ούτε ένα ευρώ αποζημείωση δεν θα λάβουν οι 110 παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας,  από την πυρκαγιά της 21ης Απριλίου, που έκανε στάχτη τις περιουσίες τους. Από τη στιγμή που δεν φαίνονταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, δυστυχώς δεν έχουν δικαίωμα οικονομικής στήριξης, ήταν η απάντηση του Αναπλ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

O κ. Κεγκέρογλου, που από  τις 28-04-16 είχε φέρει  το ζήτημα στη Βουλή με γραπτή ερώτηση του, δύο μήνες μετά, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει ακόμα έγγραφη απάντηση με τον ίδιο να επαναφέρει το θέμα στη Βουλή.

Ο κ. Κεγκέρογλου έδωσε έμφαση στην βοήθεια που έχει παρασχεθεί στους πληγέντες από ιδιώτες και συγκεκριμένα από Ολλανδούς που έκαναν έρανο, τους επιχειρηματίες, με τον ραδιομαραθώνιο και την συναυλία που πραγματοποιήθηκε ενώ εγκάλεσε την Κυβέρνηση για κωλυσιεργία και ασυνεννοησία, ζητώντας άμεσα να παρθούν πρωτοβουλίες για τις αναγκαίες αποζημειώσεις.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, αφού αναγνώρισε πως η ερώτηση του Βουλευτή αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα, αναγνώρισε το πρόβλημα, ωστόσο δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις καθώς παραδέχτηκε πως για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να εκδοθεί η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α και παρέπεμψε στη Δ/νση αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια