default-image

Χωρίς ταξί το Ηράκλειο, οργή για τα "πειρατικά"

Κρήτη
Χωρίς ταξί το Ηράκλειο, οργή για τα "πειρατικά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου πραγματοποίησε συμβολική στάση ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Επαγγελματιών Ταξί νομού Ηρακλείου. Στο αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης" συγκεντρώθηκαν πολλοί οδηγοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης .

Οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται για την υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου από επιτήδειους, θέμα που είχε αναδείξει το neakriti.gr. Κηπουροί, άνεργοι, αλλοδαποί ακόμα και… ιερείς έχουν αναλάβει παράνομα- όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο -να μεταφέρουν τουρίστες από το αεροδρόμιο και τα λιμάνια προς τα ξενοδοχεία. Στην περίπτωση μάλιστα του ιερέα σύμφωνα με την καταγγελία κρατούσε ταμπέλα έξω από τις αφίξεις του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και αναζητούσε πελάτες για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Έφτασαν μέχρι την Περιφέρεια

Στη συνέχεια έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Είχαν προσφύγει στην Εισαγγελία

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών ιδιοκτητών επιβατηγών αυτοκινήτων Στέφανο Σμυρνιωτάκη που επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ηρακλείου κα Πολιτάκη για την υποκλοπή μεταφορικού έργου από άτομα μη σχετικά με το επάγγελμα. Τονίζουν επίσης, ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο κλάδος θα εξαφανιστεί».

''Ζητάμε από τους βουλευτές να μας ακούσουν. Να μελετήσουν τις προτάσεις που τους καταθέτουμε καθώς το καζάνι ξεχείλισε και η υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου πλήττει καίρια το εισόδημά μας'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Σωματείου Στέφανος Σμυρνιωτάκης.

 Στοιχεία που «καίνε» τους επιτήδειους

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε εγγράφως στοιχεία για όσους δραστηριοποιούνται παράνομα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έλεγχοι και επιβολή ποινών. Μάλιστα οι αυτοκινητιστές εμφανίζονται έτοιμοι να προσκομίσουν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Σχετική επιστολή έχουν στείλει και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με την οποία ζητούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους. Σημειώνεται ότι η ΟΕΒΕΝΗ εκφράζει την ουσιαστική της συμπαράσταση στον κλάδο. Επίσης αναφέρονται στην κείμενη νομοθεσία, η οποία «απορρυθμίζει την αγορά» επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο» και ότι «το ποτήρι ξεχείλισε».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα βρίσκονται σε επιφυλακή τέσσερα ΤΑΞΙ από δύο Ραδιοταξί της πόλης για την εξυπηρέτηση των περιστατικών έκτακτης ανάγκης, καθώς η κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη μόνο στο Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο στο πλευρό των ιδιοκτητών, οι Διοικήσεις των Σωματείων ΤΑΧΙ από όλη την Κρήτη .

ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη - Αγγέλα Δουλγεράκη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News