default-image

Απατεώνες διεκδικούν το μαύρο άλογο!

Κρήτη
Απατεώνες διεκδικούν το μαύρο άλογο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την ημέρα που ένα μαύρο άτι βρέθηκε να καλπάζει μέσα στον αστικό ιστό του Ηρακλείου. Το άλογο φιλοξενείται στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, περιμένοντας να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του, όμως μέχρι σήμερα εμφανίζονται μόνο απατεώνες! Άνθρωποι οι οποίοι σπεύδουν να εξαφανιστούν όταν καλούνται να αποδείξουν πως το άλογο είναι δικό τους.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκη, από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση είναι αρκετοί αυτοί που έχουν εμφανιστεί είτε στη Λότζια, είτε στην Αστυνομία, ισχυριζόμενοι πως είναι οι ιδιοκτήτες του αλόγου και ζητώντας να τους αποδοθεί. Μόλις τους καλούν να αποδείξουν ότι το ζώο είναι δικό τους, προσκομίζοντας βιβλιάριο από κτηνίατρο, συμβόλαιο αγοράς, φωτογραφίες κ.λπ., εκείνοι εξαφανίζονται.

Εξαφανίζονται όταν ακούν για πρόστιμο

Σπάζοντας ρεκόρ ταχύτητας, όμως, εξαφανίζονται όσοι έχουν προλάβει ν' ακούσουν τα περί προστίμου για την παραμέληση εποπτείας του ζώου.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο καιρός περνάει και ο πραγματικός ιδιοκτήτης δεν εμφανίζεται, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος για τη διαδικασία υιοθεσίας του αλόγου. Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο κ. Κανόνης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έπιασε το άλογο, όταν αυτό περιφερόταν το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου μέσα στο Ηράκλειο. Ο κ. Κανόνης το είδε για πρώτη φορά στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου, να τρέχει ανάμεσα σε μηχανάκια, αυτοκίνητα και λεωφορεία...

Θεωρώντας βάσιμα ότι η παρουσία του αλόγου μέσα στην πόλη θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο ατύχημα, προσπάθησε να το πιάσει. Το ακολούθησε με το αυτοκίνητό του, ως την περιοχή του Κορώνη. Εκεί, κάπου στο ύψος του παλιού μπόουλινγκ, κατάφερε με τον τροχό του αυτοκινήτου του να πατήσει το σχοινί που κρεμόταν από το λαιμό του ζώου.

Το άλογο ακινητοποιήθηκε. Εκείνος το πλησίασε, το έπιασε και το οδήγησε στο σπίτι του. Το έδεσε απ' έξω, του πρόσφερε νερό και αργότερα μια μπάλα σανό που πήγε και αγόρασε. Το άλογο έφαγε, ήπιε και διανυκτέρευσε αναγκαστικά στο σπίτι του κ. Κανόνη, ο οποίος την επόμενη ημέρα ζήτησε τη συνδρομή ειδικών. Ο Δήμος Ηρακλείου ήρθε σε επαφή με τον Ιππικό Όμιλο στον Καρτερό, που δέχτηκε να φιλοξενήσει το ζώο προσωρινά.

Το άλογο είναι αρσενικό, υγιέστατο, ηλικίας περίπου 10 ετών. Πρόκειται για ζώο που κοστίζει αρκετά χρήματα, γι' αυτό και έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών. Μεταξύ των υποτιθέμενων ιδιοκτητών, που σπεύδουν να εξαφανιστούν όταν καλούνται να αποδείξουν πώς το άλογο είναι δικό τους, συγκαταλέγονται και κάποιοι τσιγγάνοι.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News