Ειδήσεις

Πότε "ανοίγει" το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ως τις 13 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, "ανοίγει" άμεσα και το ΕΣΠΑ.  

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βουρεξάκη, πρόεδρο της ΔΟΠΑΦΜΑΗ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο: Οι γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση μέσω της διαδικασίας του Δήμου Ηρακλείου, μπορούν επίσης να καταθέσουν την αίτηση τους και για το ΕΣΠΑ, που "ανοίγει" στις 4 Ιουλίου.

Μέσω ΕΣΠΑ θα ζητηθεί από τον κ. Βουρεξάκη να απορροφηθούν 950 παιδιά (πέρυσι ήταν 820) στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Περίπου άλλα τόσα παιδιά αναμένεται να απορροφηθούν μέσω ΕΣΠΑ και στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αποτελέσματα

Από τις 13 Ιουλίου ο Δήμος Ηρακλείου θα ανακοινώσεις προσωρινό πίνακα επιλεγέντων. Όταν στις αρχές Αυγούστου εκδοθούν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και αντιπαραβολές. Σε κάθε περίπτωση μέσα Αυγούστου θα ξέρουν όλοι οι γονείς αν τα παιδιά τους έχουν γίνει δεκτά, ώστε να κάνουν τον οικονομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια