Ειδήσεις

Στάση εργασίας σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ την Τετάρτη

Στάση εργασίας, έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 29 Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας «διάλυση του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, καθώς και στις μεσαιωνικές συμβάσεις έργου».

Η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 μετά το μεσημέρι, καλεί τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές, τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα στα προαύλια των Νοσοκομείων ή τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην στάση εργασίας συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση και ενημερωτική παρέμβαση στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, το οποίο πρόκειται να επισκεφτεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Σχόλια