default-image

Η πολύκροτη υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα

Κρήτη
Η πολύκροτη υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων που είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2012.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου διέκοψε πριν από λίγο τη συνεδρίαση και οι δικαστές έχουν αποσυρθεί προκειμένου να συσκεφθούν και να εκδώσουν την απόφαση.

Νωρίτερα την Τρίτη (28/6), ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των συνολικά 30 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πριν από τις αγορεύσεις, ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε -μεταξύ άλλων- την απαλλαγή τριών από τους συνολικά οκτώ υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης που κάθονται στο εδώλιο.

Εξάλλου, πρότεινε την απαλλαγή όλων των υπαλλήλων από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς αυτή απορροφάται από το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, με το οποίο -επίσης- βαρύνονται.

Πρότεινε, ακόμη, την αθώωση του ενός εκ των πέντε εκπαιδευτών σχολών οδήγησης που δικάζονται, ενώ τέλος ο Εισαγγελέας πρότεινε και τη μετατροπή της κατηγορίας της «ηθικής αυτουργίας στην ψευδή βεβαίωση» για το άτομο το οποίο φέρεται να έδινε εξετάσεις για λογαριασμό άλλων, σε «άμεση συνέργεια στην ψευδή βεβαίωση».

Ρεπορτάζ: Nικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News