Ειδήσεις

Θρίλερ για 2 άτομα που εγκαταλείφθηκαν μεσοπέλαγα

Ένα θρίλερ δίχως τέλος, με πολλές δόσεις μυστηρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη ανοικτά της Κρήτης όπου οι λιμενικές αρχές αναζητούν τα ίχνη ενός 56χρονου Αλβανού καπετάνιου αλιευτικού σκάφους. Το θύμα σύμφωνα με το σήμα της Ιντερπόλ που σήμανε συναγερμό για τον εντοπισμό του αγνοουμένου, που φαίνεται να εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.


Στα έξι 24ωρα που έχουν μεσολαβήσει από την ώρα που ο 56χρονος καπετάνιος και ο 54χρονος μηχανικός έπεσαν θύμα απαγωγής από ένα Αιγύπτιο ναυτικό, οι λιμενικές αρχές της Κρήτης που ενημερώθηκαν προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και να διασταυρώσουν συγκεχυμένες πληροφορίες που φτάνουν, ώστε οι έρευνες να μην γίνονται στα τυφλά.

Όπως φαίνεται ο Αιγύπτιος ναυτικός που είχε ανοικτούς λογαριασμούς με τον ιδιοκτήτη του σκάφους απήγαγε τους δυο Αλβανούς και πέρασε παράνομα τα χωρικά ύδατα της Αλβανίας με ρότα προς τις ακτές τις Αφρικής. Λίγο μετά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους συγγενείς των ομήρων ζητώντας ως λύτρα τα χρήματα που του χρωστούσαν. Το θρίλερ πήρε άλλες διαστάσεις το Σάββατο όταν τους ενημέρωσε πως εγκατέλειψε σε μια σχεδία τον 60χρονο καπετάνιο πολύ κοντά στις ακτές της Κρήτης, δίνοντας του λίγο νερό και ξηρά τροφή.

Το αλιευτικό "Selepia II" σημαίας Αλβανίας,  συνέχισε να πλέει προς την Αίγυπτο.

Από την ώρα εκείνη οι λιμενικές αρχές της Κρήτης με την υποστήριξη ενός Ιταλικού αεροσκάφους που ανήκει στη δύναμη της FRONTEX, αναζητούν τη σχεδία με τα έξι λευκά βαρέλια που περιέγραψε ο απαγωγέας. Μάταια όμως, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα των ερευνών που συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σκάφος, στο οποίο βρίσκεται ο δεύτερος φερόμενος ως όμηρος, έχει εντοπιστεί ανοικτά της Αιγύπτου που αναμένεται να πραγματοποιήσουν έφοδο ειδικές δυνάμεις του Αιγυπτιακού στρατού.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια