default-image

Το τροχαίο που άλλαξε τη ζωή του και η χρυσή πορεία

Κρήτη
Το τροχαίο που άλλαξε τη ζωή του και η χρυσή πορεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον αγωνιστή της ζωής, τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Μανώλη Στεφανουδάκη, που κατάφερε -μετά από ένα τροχαίο το οποίο άλλαξε τη ζωή του- να γίνει παραολυμπιονίκης και να διακριθεί στο χώρο του αθλητισμού, τιμά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Η βράβευση θα γίνει στο πλαίσιο της Ημερίδας '' Τροχαίων Συμβάντων ''  που πραγματοποιεί το ΕΚΗ   την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 « ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ - ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης ,θύμα τροχαίου, γεννήθηκε στις 05 Απριλίου 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης και κατοικεί στη Γαλιά. Σε ηλικία μόλις 24 ετών η ζωή του έμελλε να αλλάξει. Από τις 23 Απριλίου 2007, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, είναι παραπληγικός. Μετά το ατύχημα παντρεύτηκε την Ερμιόνη Κυριακάκη και απέκτησε μαζί της μια κόρη τη Γεωργία.Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Στο πλαίσιο της αποκατάστασής του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό εντασσόμενος στον αθλητικό σύλλογο «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ». Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην κατηγορία S5. Το 2008 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία, στο όποιο κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4x50 m., ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2009 κατέκτησε δύο χρυσά, ένα ασημένιο, κι ένα χάλκινο στην κολύμβηση.

Από την κολύμβηση στο στίβο

Ωστόσο, η δυσκολία της μετακίνησης στο Ηράκλειο για τις προπονήσεις του, λόγω της έλλειψης υποδομών στον τόπο του, τον έκαναν να εγκαταλείψει την κολύμβηση και να ασχοληθεί με το στίβο. Τον Ιούλιο του 2009 ξεκίνησε προπονήσεις στο γυμναστήριο και στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους ξεκίνησε τις προπονήσεις του στο στάδιο, αρχικά στη σφαίρα και στη συνέχεια στο ακόντιο.

Την πρώτη εμφάνιση στο στίβο την έκανε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες, στην κατηγορία F54. Στις 25 Ιουνίου 2010 αγωνιζόμενος στον ακοντισμό και στη σφαιροβολία.

Η χρυσή πορεία του

Από εκείνη τη στιγμή, ο Στεφανουδάκης έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε διοργανώσεις τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει 27 χρυσά μετάλλια, 3 ασημένια και 3 χάλκινα στον ακοντισμό. Ενώ, στη σφαιροβολία έχει κατακτήσει 15 χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια.

Οι πιο σημαντικές διακρίσεις που έχει πετύχει είναι:

  • Το χάλκινο μετάλλιο των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012
  • Το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2012, στο Σταντσκαναλ της Ολλανδίας
  • Το χάλκινο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 2013, στη Λυών.
  • Το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2014, στο Σουόνσι της Ουαλίας.
  • Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2015 στην Ντόχα του Κατάρ.
  • Επίσης, το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2016, στο Γκροσσέτο της Ιταλίας.
  • Και φυσικά, το ύψιστο όλων η κατάρριψη 2 φορές του Παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό, το 2015

Ο Στεφανουδάκης με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του είναι δεύτερος στην κατηγορία του Παγκοσμίως για το 2016 και προετοιμάζεται εντατικά για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες Ρίο 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News