Ειδήσεις

Κεραυνοβολήθηκε από 20.000 βολτ αλλά επιβίωσε

Απίστευτα τυχερός μέσα στην ατυχία του φαίνεται ότι στάθηκε ο 39χρονος εργαζόμενος που χτυπήθηκε τη Δευτέρα από 20.000 βολτ την ώρα που χειριζόταν την πρέσα στα έργα που εκτελούνται στη συνοικία της Ανάληψης Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί εγκαύματα στα κάτω άκρα, νοσηλεύεται στην Καρδιολογική του Βενιζελείου και υποβάλλεται σε συνεχείς εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα από την ηλεκτροπληξία. Το σημαντικό είναι όμως ότι κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή παρά το πολύ ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα που τον διαπέρασε.

Όπως διαπιστώθηκε το ρεύμα εισόδου ήταν από τον τράχηλο και εξόδου από τα πόδια του 39χρονου, που εξετάστηκαν από χειρουργό. Ο ασθενής παρακολουθείται με μόνιτορ, υπεβλήθη σε υπέρηχο καρδιάς και θα τοποθετηθεί holder για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν άλλα προβλήματα.

Παρακολουθείται υπο το φόβο επιπλοκών

Ο 39χρονος αλαβανικής καταγωγής πατέρας τριών παιδιών θα παρακολουθηθεί από τους γιατρούς τα επόμενα 24ωρα και υπό το φόβο πάντα να προκύψουν επιπλοκές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μετά από περιστατικό ηλεκτροπληξίας προκύπτει το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι ηλεκτρολύτες ή καταγράφεται μυόλυση, που ευτυχώς μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν είχαν εντοπιστεί στον ασθενή.

Σώθηκε από θαύμα

Πάντως από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου κ.Γωνιανάκης μιλώντας στο neakriti.gr εκτίμησε ότι ο 39χρονος είχε άγιο και σώθηκε από θαύμα καθώς ένα πολύ υψηλό ποσοστό τέτοιων περιστατικών είναι θανατηφόρα και τα εγκαύματα αποδεικνύονται τελικά μοιραία για τη ζωή των εργαζομένων.  

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου Γιάννη Βρέντζο «το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που έπεφτε μπετό και δούλευε η πρέσα στα έργα της Ανάληψης. Η πρέσα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από ρεύμα ο εργαζόμενος».

Διερευνούν το περιστατικό

Στο σημείο βρέθηκαν τη Δευτέρα η αστυνομία ,ο γραμματέας του ΕΚΗ κ. Βρέντζος για να καταγραφούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος και ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου και συναφών επαγγελμάτων κ. Γωνιανάκης για να ενημερωθεί σχετικά.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα συντάξει την τεχνική έκθεση για το εργατικό ατύχημα που θα καταλήξει στην Εισαγγελία και θα διαφανεί εάν και σε ποιούς θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια